Здравейте. Реших да си пооправя фаровете, че вече почти нищо не виждах.Колата е Фиат Пунто МК1 с двусекционни фарове. Сложих релета на късите но въпреки това положението не се подобри значително и реших да ги отворя.Отворих фаровете, почистих стъклата (бяха доста, ама доста зацапани отвътре), пратих рефлекторите в Стрелча - Еверт Лак (и те бяха с нарушено покритие на места).Искам да попитам за съвет след като ми дойдат рефлекторите, с какъв силикон да уплътня фаровете. Или пък някакво лепило.Също така как да махна по-лесно останалото (като гума) лепило или там каквото е от фаровете?Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Почистване на Фарове. Съвети???
Collapse
X
-
Колега нямаш ефект от релетата защото Пунтото си има реле и на късите и на дългите :D Направо го махай това реле дето си го сложил. А за светенето какво да ти кажа ... Пробвал съм крушки с по голяма осветеност на Osram Silverstar с +50% и имаше ефект, обаче със 100/90W се родих и не бих ги сменил за нищо на света :D На къси имам много плътна и бяла светлина, а на дълги имам над 150 метра перфектно осветяване Силикон за фаровете можеш да използваш от безцветния за аквариуми, аз като мих моите използвах черен (високотемпературен) обаче става и с безцветен.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
-
Valiosport написа:Силикон за фаровете можеш да използваш от безцветния за аквариуми, аз като мих моите използвах черен (високотемпературен) обаче става и с безцветен.Fiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
-
Аз си сложих "Osram Night Breaker" и ... стана чудо светят наистина 90% по-добре (бяло).Направо не вярвах на очите си каква е разликата.Не знам какви са ми били старите крушки ,но тези си заслужават парите 22 лв за двете -промоция в Метро.Преди в тъмното не виждах нито една дупка,сега си е осезаема разликата.Още пред магазина си направих сравнение-смених само едната и пуснах фаровете-разлика от земята до небето при слънчево време Сега съм доволен и като доиде хубавото време живот и здраве ще си пратя и аз фаровете във Стрелча.Явно там е единственото свястно място в България,дето се ремонтират добре рефлекторите.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:Нищо му няма на обикновения силикон. 2 години карам с такъв. Внимавай с това полиуретаново лепило че сложиш ли повече после няма отваряне. Прозрачния силикон си държи достатъчно, нали имаш и щипки които допълнително стягат стъклото към пластмасатаFiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:А колко волта идва до самата крушка при мен се губят около 2 волтаFiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
-
kistbam написа:kluchar написа:А колко волта идва до самата крушка при мен се губят около 2 волтаТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
По скоро си прегледайте връзките и масите не виждам смисъл като има реле защо да се слага допълнително. Извади релето и бушона няколко пъти и го вкарай наново и куплунга на който са кабелите от таблото до фаровете, зачисти мястото където са хванати масите и си готовFiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар