В събота мисля да го сменям, купих си Castrol TQ-D, повече ме интересува как става промивката на системата и с какво ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на маслото за хидравликата... упътване, нещо, а у .?
Collapse
X
-
Да но ми казаха да пробвам по другия начин........ с развиването на двата маркуча там някъде си (не съм на ясно и за това питам) и с какво да го промия...93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
* * * * * * * * * * * * * *
Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!
Коментар
-
nedialk00
нищо пободно, значи изсмукваш течноста от казанчето, след тва го развиваш, развиваш двата маркуча от него, взимаш едно шише 1,5-2 литра, пъхаш в него тънкия маркуч който отива долу към рейката(другия отива към хидравличната помпа и е по дебел, няма как да ги объркаш) след като пъхнеш тънкия маркуч е хубаво да сложиш шишето на стабилно място колкото се може по на ниско, качваш се в колата и завърташ волана 3-4 пъти крайно ляво-крайно дясно на изгасен двигател, след тва зглабяш наливаш новото масло, палиш колата и веднага доливаш защото го глътва веднага, оставяш да бачка 5 минути колата, повтарявш процедурата още 2 пъти и имаш ново чисто червено масло
Коментар
-
Колега аз купих 1 литър... тва ще ме оправи ли за тая процедура с изпускането и наливането, това с едно и също масло ли се прави или като го източа го хвърлям ??93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
Коментар
-
nedialk00
1 литър само за един път ще ти стигне, вземи още 2 и действай, значи първия път като го смениш няма да има почти разлика, после ще стане боза на 2рия път, и на 3тия път вече ще се изчисти, предполагам че в момента ти е черно като източваш го изхвърляш наливаш само ново
Коментар
-
А освен с масло с нещо др неможе ли да се промие .... ??? Че тва масло не е от евтините нали се сещаш...все пак е Castrol.93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=15196Прочети тази тема.Аз лично си го мсмених по метода на изсмукването със спринцовката,ама не съм въртял нищо.Просто изпразних казанчето и долях от новото.На другият ден пак и така три пъти докато свърши новото масло(беше 1 литър).Старото беше на боза станало,сега е рубинено червено.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
Маслото е сменено... старото беше катран черно и дори беше се наслоило по стената на казанчето и не можа да се измие. Волана стана осезаемо по-мек , но виенето си остава................93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
Коментар
-
Не в крайно... като е в спряло положение колата на място и са изправени гумите,като завъртя на ляво или на дясно се чува лек вой......93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
Коментар
-
bravo_stz написа:Не в крайно... като е в спряло положение колата на място и са изправени гумите,като завъртя на ляво или на дясно се чува лек вой......Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Ами не е силен, но просто ми направи впечатление..... по-нататък ако се усили ще го мисля.... сега имам съединител за смяна..... :X93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар