Колеги, имам въпрос за бензиновата помпа на Бравата.Един приятел ми каза, че ако колата остане с малко бензин и засмуче въздух, се късала някаква мембрана и бензиновата помпа свършвала.Та въпросът ми е, вярно ли е това и получава ли се звук наподобяващ клокочене, т.е. като морски вълни които се блъскат в скалите.Звукът тръгва откъм бензиновата помпа и спира някъде отпред при двигателя.Ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е оправил и дали е проблем да се кара така.Мерси и леко и безаварийно шофиране!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензинова помпа на Брава 1,6 16V
Collapse
X
-
и на мен ми бълбукаше резервоара като отворих да зареждам ама по скоро като силно завряла вода или като някой който издиша с шнорхел- въздух от под водата ... а имах доста над резервата като исках да дозаредя ... и не беше жега когато се случи и на мен ми стана чудно ... ама май е от факта, че бавно слиза от тръбата в търбуха горивото което ти допира пистолета и изключва ... поне ако имаш проблема с изкарването на въздуха де ... знам ли ... още не съм го поправил и аз
Коментар
-
Re: Бензинова помпа на Брава 1,6 16V
mitaka написа:...ако колата остане с малко бензин и засмуче въздух, се късала някаква мембрана и бензиновата помпа свършвала.Та въпросът ми е, вярно ли е това и получава ли се звук наподобяващ клокочене, т.е. като морски вълни които се блъскат в скалите.Звукът тръгва откъм бензиновата помпа и спира някъде отпред при двигателя.Ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е оправил и дали е проблем да се кара така.Мерси и леко и безаварийно шофиране!!!
Коментар
-
да се самопоправя - вече ври и без да съм зареждал и при мен. така, че може наистина да е от помпата ... пфу да му се невиди - колко километра ли ми остават така докато спре да идва бензин ? пак ли трябва неотложен ремонт - както секи месец от последните няколко насам като е тръгнало все по нешо да се чупи ... колегата със същия проблем да казва на къде отиват нещата при него а аз довечера като покарам на хладното ще пипна дали е топъл резервоара отдолу ... стига да не закъсам преди да съм покарал
Коментар
-
...... леле кви сте ги изписали тука..... ша ми се спука жлъчката от смях , ама няма да коментирам. Само да добавя че ако е за по новите браво брава след 98 год на които филтърса е заедно с помпата и поплавъка на едно в резервоара те тва чудо е 300 лева комплекта, ама аз си мисля че може да се смени само самата помпа. Дано не ми се налага но станели едвали ще дам 300 лева за цялата тая "апаратура" все ще намеря начин да сменя само помпата, не е познала с кои се захващаПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Re: помпа
kluchar написа:Цената е като на другите около 58-85 лв зависи от каде е взимаш КОСЕР или ЕВРО 07 какво и е на старата
Коментар
-
бенз. помпа е 160-170 лвза по новите брави дето филтара е в самата помпа...нали я сменяхи се вади не е кой знае колко трудноняма смисал да се дава 300 лв. за цялата капсула като то е пластмаса там само и датчицисамо сменяш помпата и готовохем си я прочистих от мрасотиите доло и разучих още нещо на колицата пък за тия 58-85 лв помпа.... ако не е за 1.6 може ама едва ли
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар