Преди време бях писал за проблем със скоростите на пунтото от подписа ми.Предположенията бяха за съединител..,който днес беше сменен с нов компект(феродов и притескателен диск и лагер).Оказа се че проблема е бил в притескателния диск,който се държал на косъм..плъстинките бяха толкова изтънели че всеки момент са могли да се счупят
Сменихме също и маслото на скоростите за всеки случай с Тутела трансмисионно.Очакванията ми бяха по-големи честно казано от тази смяна
Съединителя е 6-няма нищо общо с това което беше,НО проблема със скоростите остава,което и според майстора най-вероятно е синхронизатор за 1 и 2 предавка
Едва ли пак ще се свалят скоростите и разглабят скоро време,така че варианта който ми предложиха е била някаква добавка към скоростите която се слага
Спомогала за по-лесно превключване при проблемен синхронизатор и удължавала живота на скоростната кутия!? Колко е вярно кой знае,но все пак исках да попитам дали някой се е сблъсквал с това чудо и дали то може да навреди по някакъв начин ако го прибавя към маслото на скоростите?Предварително Ви благодаря!

Коментар