Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация преди закупуване на Браво 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ебати,писна ми като и сменях ангренажа са и правили диагностика и не казаха нищо.....замразявам я в гаража и тва е пари нямам за ремонти,мерси

Коментар

За колко я купи тая трошка, ако не е тайна?
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Seba написа:
        Ебати,писна ми като и сменях ангренажа са и правили диагностика и не казаха нищо.....замразявам я в гаража и тва е пари нямам за ремонти,мерси
        От самото началото на темата се усещаше че на там ще отидат неща.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
          Seba написа:
          От самото началото на темата се усещаше че на там ще отидат неща.
          е това пък,какво беше...просто не очаквах,че след диагностика,ще трябва пак да я карам....както и да е

Коментар

Synthy написа:
            За колко я купи тая трошка, ако не е тайна?
            човек да не се оплаче,веднага трошка... и така да е,моя си е

Коментар

твоя твоя, ама трошка сподели де, кви пари ти излезна първоначално? От чисто любопитство питам. Моят трошляк (делтата от подписа) го купих за 1300. Ама си беше трошка, нищо здраво нямаше.
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                твоя твоя, ама трошка сподели де, кви пари ти излезна първоначално? От чисто любопитство питам. Моят трошляк (делтата от подписа) го купих за 1300. Ама си беше трошка, нищо здраво нямаше.
                извинявай,че така реагирах...ами 1600лв,ама и правих ангренажа ,че не бяха сигурни за километрите.иначе в цената от 1600лв влизат 4 броя зимни гуми.И това ми стана чудно,защо майстора,който сменя маслата и филтрите не каза след диагностиката,че има някакъв проблем.след това и тези,при които сменях ангренажа ,пак правиха диагностика и те нищо не казаха,докато един път не тръгвам и след 1 минута я гледам тази лампа свети....спрях,изчаках пак тръгнах след 1 минута пак светна...та това ме изнерви,че 2 диагностики и нищо не казаха,явно с цел да ги посетя пак 1600 лв може и да съм се минал ама преди да я купя,я закарахме на майстор и той каза..колата е добра за тия пари с гумите, взимай...

Коментар

само за статистиката,аз проддох на 20-ти април брава1,6 16в на незнайно колко км,с компресия 13 на всички цилиндри,сменен ангренаж+ролки,4 бр нови зимни гуми,сменяни задни лагери ,съединител на около 50000км нови кабели и свещи и нови носачи за 1700лв.изводите са за тебе,но вече е късно

Коментар

Може и да не е отчело грешки на диагностиката.Както разбирам от думите ти лампата не свети постоянно.Та ако не е светила когато са я закачали на компа няма да даде грешка,трябва да се издебне да свети и тогава да се закачи.Забелязал ли си дали е присветвала преди да сменят ангренажа и засичал ли си когато свети да ти гори повече.Аз имах същия проблем,само че на мен ми светеше постоянно(така я взех,но беше със сменен ангренаж).Та когато "майстора" е сменял ангренажа е сложил кабелчето на датчика на разпределителния вал до ангренажното колело и като се е завъртяло и е скъсало кабела от там имах завишен разход.След това свалихме ангренажа запоихме кабелчето и сега нямам проблеми.
                    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Себа, като те гледам, си сравнително технически грамотен, ако нямаш възможност за диагностика - взимаш един мултицет и почваш да ровиш по датчиците. Повечето са на достъпно място и се мерят лесно, за някои ще ти трябват "контактни кабелчета" (както аз ги наричам), вкарваш ги в куплунга (тънки да бъдат), закачаш го както си е редно, обаче вече имаш изнесени на достъпно място сигналите по време на работа - и мериш (като много внимаваш да не ги окъсиш). Краен брой са (около 7-8 общо), все някой ще си покаже магариите. Най-добре когато лампата свети, както е казал колегата рачев.

Коментар

за да не отварям нова тема,искам да ви попитам колеги.Водих колата на диагностика заради проблема,които имах някъв кабел допрял друг ли нещо такова... не съм я карал 20понеже не съм в софия дни и днес баща ми е искал да я ползва,обаче каза,че нещо тамън да запали и не може да захване (така да се изкажа)решил,че няма бензин имал в туба налял ама пак така.Нз,някой от колегите каза,че е кошер,аз се разсърдих,но си е баш кошер.Та има ли шанс да е някоя свещ.мерси и лека вечер

Коментар

Колеги да попитам,карах колата одеве и оставих един познат пред тях,изгасих колата и след 5 минути не искаше да запали,даже не се и помъчи,сега е пред тях и на как стана тоя номер.....някакви идеи

Коментар

Свети ли ти ключето с кода,ако си заминава датчика на коляновия вал започва да прави въртели като е топла колата.Чуваш ли помпата да подкачва като дадеш на контакт,провери стига ли ток до свещите.
                            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Как си с акумулатора?.

Коментар

Да си минавал през някоя голяма дупка?
                                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                                X