"175/65/14 са еднакви с 185/60/14 и с 195/50/15. разликата е нищожна във външния диаметър на гумата. това са препоръчителните размери за браво. всичко останало може да се събере примерно но някой път ще опира друг път ще е малко и така. За разхода да ще има разлика, все пак слагаш по-широки гуми, но не вярвам да е много."
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Консултация преди закупуване на Браво 1.6
Collapse
X
-
195 са за 2.0 двигател. Ще загубиш въртящ момент, от там повишен разход с по-широки гуми от предписаното. Положителното е, че си увеличаваш сцеплението с пътя (лятото!!!) и от там по-стабилна кола и по-кратък спирачен път. Но за зимата не го прави - 185, твърдо. Аз бих препоръчал 185/65 - проверено е - няма проблеми и колата е стабилна"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:195 са за 2.0 двигател. Ще загубиш въртящ момент, от там повишен разход с по-широки гуми от предписаното. Положителното е, че си увеличаваш сцеплението с пътя (лятото!!!) и от там по-стабилна кола и по-кратък спирачен път. Но за зимата не го прави - 185, твърдо. Аз бих препоръчал 185/65 - проверено е - няма проблеми и колата е стабилна
Коментар
-
Аз откакто съм взел бравото с по-тесни гуми от 195 не съм карал,даже миналата зима карах със 195/50/15 понеже съм със спортно окачване и като сложа 14-ки става много ниска колата и опира навсякъде,моето е 1.6.Та 195 влизат спокойно и не опират,но за зимата е по-добре гумите да са по-тесни.Пролетта покарах 3 месеца със 16-ки,отпред 195/50/16,отзад със 205/45/16 и те не опираха ама разхода се покачи доста и колата стана по-мудна.Към колегата pioneer има разлика между калниците на 2.0 и бравотата с останалите двигатели,ХГТ-то е подълго от другите със 6см. и цялата предница е различна(калници,броня и ходова част)Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Няколко дни не съм разпитвал и ето ме с нова доза въпроси :D искам да си пребоядисам джантите,как ще стане това?Какви материали ми трябват да сваля сегашната боя и какви за нанасяне на новата.Ще ги правя бели или черни,не знам кое повече ще отива на сив металик :D сив спрей дали има :D мерси предварително
Коментар
-
Най-добре търси прахово боядисване, като преди това ги минеш на песъкоструйка за да ги почистят. Ама за едни джанти дето струват 150лв. не си заслужава да дадеш още толкова. По-добре ги продай, додай тези още 150-200лв. и си купи нови каквито си харесаш, вместо да реставрираш тези на колатат ти (най-вероятно стоковите)."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Seba написа:Колеги,кажете за какво е тая лампа-едни като маркуч дето пръска нещо :D тя е първата от ляво на дясно на таблото,казвайте колко пари да си приготвя :D Мерси предварително
Коментар
-
wwalker написа:Seba написа:Колеги,кажете за какво е тая лампа-едни като маркуч дето пръска нещо :D тя е първата от ляво на дясно на таблото,казвайте колко пари да си приготвя :D Мерси предварителноAlfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар