Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация преди закупуване на Браво 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"175/65/14 са еднакви с 185/60/14 и с 195/50/15. разликата е нищожна във външния диаметър на гумата. това са препоръчителните размери за браво. всичко останало може да се събере примерно но някой път ще опира друг път ще е малко и така. За разхода да ще има разлика, все пак слагаш по-широки гуми, но не вярвам да е много."

Коментар

195 са за 2.0 двигател. Ще загубиш въртящ момент, от там повишен разход с по-широки гуми от предписаното. Положителното е, че си увеличаваш сцеплението с пътя (лятото!!!) и от там по-стабилна кола и по-кратък спирачен път. Но за зимата не го прави - 185, твърдо. Аз бих препоръчал 185/65 - проверено е - няма проблеми и колата е стабилна
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
        195 са за 2.0 двигател. Ще загубиш въртящ момент, от там повишен разход с по-широки гуми от предписаното. Положителното е, че си увеличаваш сцеплението с пътя (лятото!!!) и от там по-стабилна кола и по-кратък спирачен път. Но за зимата не го прави - 185, твърдо. Аз бих препоръчал 185/65 - проверено е - няма проблеми и колата е стабилна
        Въпроса колега е дали стават а не какво се препоръчва.Калника на 2,0 не е по различен от неговия.

Коментар

Аз откакто съм взел бравото с по-тесни гуми от 195 не съм карал,даже миналата зима карах със 195/50/15 понеже съм със спортно окачване и като сложа 14-ки става много ниска колата и опира навсякъде,моето е 1.6.Та 195 влизат спокойно и не опират,но за зимата е по-добре гумите да са по-тесни.Пролетта покарах 3 месеца със 16-ки,отпред 195/50/16,отзад със 205/45/16 и те не опираха ама разхода се покачи доста и колата стана по-мудна.Към колегата pioneer има разлика между калниците на 2.0 и бравотата с останалите двигатели,ХГТ-то е подълго от другите със 6см. и цялата предница е различна(калници,броня и ходова част)
          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Няколко дни не съм разпитвал и ето ме с нова доза въпроси :D искам да си пребоядисам джантите,как ще стане това?Какви материали ми трябват да сваля сегашната боя и какви за нанасяне на новата.Ще ги правя бели или черни,не знам кое повече ще отива на сив металик :D сив спрей дали има :D мерси предварително

Коментар

Yellow_Flash_Colorz_PDT_14

Коментар

Seba написа:
                Забрави за спрейове няма да постигнеш задоволителен резултат.Иди най-добре при автобояджия да ти ги направи

Коментар

pioneer 306c написа:
                  Seba написа:
                  Забрави за спрейове няма да постигнеш задоволителен резултат.Иди най-добре при автобояджия да ти ги направи
                  какви пари,ще ми струва това удоволствие..

Коментар

Предполагам само, че под 25-30лв на джанта няма да е

Коментар

Най-добре търси прахово боядисване, като преди това ги минеш на песъкоструйка за да ги почистят. Ама за едни джанти дето струват 150лв. не си заслужава да дадеш още толкова. По-добре ги продай, додай тези още 150-200лв. и си купи нови каквито си харесаш, вместо да реставрираш тези на колатат ти (най-вероятно стоковите).
                      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Колеги,кажете за какво е тая лампа-едни като маркуч дето пръска нещо :D тя е първата от ляво на дясно на таблото,казвайте колко пари да си приготвя :D Мерси предварително

Коментар

Проблем в електрониката. може и от ламбда сондата да е може и от друго. по запознатите да кажат, но според мен първо на диагностика да минеш няма да е лошо
                          Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Бягай на диагностика!
                            Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                            ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Seba написа:
                              Колеги,кажете за какво е тая лампа-едни като маркуч дето пръска нещо :D тя е първата от ляво на дясно на таблото,казвайте колко пари да си приготвя :D Мерси предварително
                              Тази лампа е, че имаш проблем по работата на двигателя най-общо. Не светва при по-дребни проблеми, когато не се налага сервиз, но може и някоя дреболия да е. Примерно ако си на газ и нямаш емулатор на дюзи ще свети като си на бензин, или ламбда сондата тотално да е заминала, или повреден датчик/датчици... трябва да се върже на компютър.
                              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                                Seba написа:
                                Тази лампа е, че имаш проблем по работата на двигателя най-общо. Не светва при по-дребни проблеми, когато не се налага сервиз, но може и някоя дреболия да е. Примерно ако си на газ и нямаш емулатор на дюзи ще свети като си на бензин, или ламбда сондата тотално да е заминала, или повреден датчик/датчици... трябва да се върже на компютър.
                                +1 Това ти е чека на компа и може да светне както каза колегата не за едно нещо.Диагностика му е майката,не знам колко пари е при вас тук в Габрово е 20лв. и ще ти кажат от къде идва проблема и вече пари от там нататък зависи какво ще се окаже.
                                Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Working...
                                X