Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация преди закупуване на Браво 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Консултация преди закупуване на Браво 1.6

Здравейте,скоро ще съм нов във "Фиат клуба" искам да си купя фиат браво 1.6 16v ако може да попитам каква газова уредба да му сложа,понеже разбрах,че бензин градско стига до 10/100,аз съм от Панчарево,пътя не е изцяло градски,но мисля да карам на газ.Скъп ли е за поддръжка този автомобил,много хора ми казваха,е се чупели лесно и ремонта е много скъп.Мерси предварително Добре дошъл във форума. Запознай се с правилата му, моля!Постовете трябва да са в съответните теми и раздели. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно. Преместена. Допълнено заглавие. Модераторски екип нa fiat-bg.org

Re: Малко Помощ

Seba написа:
    Здравейте,скоро ще съм нов във "Фиат клуба" искам да си купя фиат браво 1.6 16v ако може да попитам каква газова уредба да му сложа,понеже разбрах,че бензин градско стига до 10/100,аз съм от Панчарево,пътя не е изцяло градски,но мисля да карам на газ.Скъп ли е за поддръжка този автомобил,много хора ми казваха,е се чупели лесно и ремонта е много скъп.Мерси предварително
    Всичко,което са ти казали е така с изключение на подръжката.Ако мислиш,че носач комплект за 50лв е скъпо здраве да е.
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

popara801 написа:
      Seba написа:
      Здравейте,скоро ще съм нов във "Фиат клуба" искам да си купя фиат браво 1.6 16v ако може да попитам каква газова уредба да му сложа,понеже разбрах,че бензин градско стига до 10/100,аз съм от Панчарево,пътя не е изцяло градски,но мисля да карам на газ.Скъп ли е за поддръжка този автомобил,много хора ми казваха,е се чупели лесно и ремонта е много скъп.Мерси предварително
      Всичко,което са ти казали е така с изключение на подръжката.Ако мислиш,че носач комплект за 50лв е скъпо здраве да е.
      значи е вярно,че се поврежда нещо и то често

Коментар

6та година карам брава 1.6 за сега да чукна на дърно никъкви сериозни проблеми

Коментар

freeedom написа:
          6та година карам брава 1.6 за сега да чукна на дърно никъкви сериозни проблеми
          Бензин,газ,дизел,ако си на газ препоръка някаква

Коментар

Да не викам дявола,но за година и половина и 20000 километра от както съм си купил браво-то(същото като това,което искаш) съм сменил масло и един спирачен маркуч,е това ако ти се струва много чупене не знам.Както съм казвал в други постове няма лоша кола има лош стопанин,ако случиш на кола,с която са издевателствали преди теб каквато и марка да е ще се чупи.За газта ако е преди 98-ма година е със алуминиеви смукателни колектори на него може да се сложи и обикновена газова уредба,въпреки че е хубаво да е инжекцион,а относно разхода моята при нормално каране ми гори 11-12/100 бензин в града и 8 извънградско при каране с 90-100 но на моята е малко бутнат мотора.
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

popara801 написа:
              Seba написа:
              точно така и после тоя носач отново е за смяна след няколко месеца и/или 8000 км
              Lancia Delta 1.6 i.e.

Коментар

mitkodpd написа:
                popara801 написа:
                Seba написа:
                точно така и после тоя носач отново е за смяна след няколко месеца и/или 8000 км
                Не че нещо ама бравата ми е с носачи FRAP по ~60лв парчето като по табло показваше 96 000км когато ги сложих...сега показва малко над 170 000км...носачите не тропват нито за миг...За 1.6 съвет немога да ти дам защото нищо не вдявам от бензинови коли нито съм имал нито ще имам, но като цяло Браво/а е хубава кола, ако си купиш запазена такава и не слагаш най-мизерните възможни части и консумативи на пазара. Едно правилно обслужване в началото примерно:1. Масло, маслен филтър2. Ремъци, филтри (Ако има горивен)3. Да се прегледат накладки, дискове, спирачни маркучи4. Да се проверят и ако е нужно да се сменят носачи и т.н.5. Да се прегледа рейката за течове...6. Предполагам при бензинката свещи, кабели и акумолатор.За друго не се сещам...ако си прегледал всички тези неща със сигурност не означава, че колата няма да ти направи проблем. Но и да направи ще е нещо дребно или вече предвидено.
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                  mitkodpd написа:
                  Не че нещо ама бравата ми е с носачи FRAP по ~60лв парчето като по табло показваше 96 000км когато ги сложих...сега показва малко над 170 000км...носачите не тропват нито за миг...
                  Когато са произвеждали твоя комплект, вероятно шефчето е бил на смяна Аз карах 6К км. със същите.По темата: Аз карам Мареа от която съм изключително доволен.Искаш прилична кола с "жизненоважни" екстри(климатик, ел стъкла, хидравлика) >>> купуваш си Браво. Караш го нормално, обслужваш го> доволен си. Стара кола е. Приготви се за ремонти(важи за всички автомобили)Съединител, термостат, водна помпа, течове на масло.... все нормални неща. Ако случиш на запазен автомобил, ще се случат по-малко от тях.

Коментар

Като я покараш половин час, да минеш 20-30км и ще си покаже дали си струва колата. Наблюдава се температурата - да не пада стрелката след като вече е загряла и в града като мрадне над средата да се включи втора степен и да я върне обратно в рамките на половин минута. Всякакво хлопане или стържене не е нормално. Над 3000 оборота трябва да се изстрелва и да пълни оборотомера за 2-3 секунди, а тихите обороти да са стабилни.За 1.6 16V над 10г долу-горе това се иска. Не се води само по цената, защото на голям барутник можеш да се натресеш.
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

нещо за газова бутилка, инджекцион или обикновена,понеже ми казаха,че може и двете.....

Коментар

Аз съм за инжекцион. Като цяло колите са добри. Дават повече от немските за същите пари Аз акрам с най-евтините носачи (някакви турски, за по 55лв. бройката) и бих каза лче за 50 000км. се разбиват тампоните им. Според мен е добро съотношение цена/качество. термостата е скъп на тази кола, но се сменя веднъж, и то с BEHR. След това не пипаш. Ремъци и ролки комплект (всички, от до) са ти 250лв., а аз препоръчвам да смениш и водната помпа заедно с тях, защото е много важен компонент от колата, не е никак хубаво да ти се счупи на път.
                        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                          Аз съм за инжекцион. Като цяло колите са добри. Дават повече от немските за същите пари Аз акрам с най-евтините носачи (някакви турски, за по 55лв. бройката) и бих каза лче за 50 000км. се разбиват тампоните им. Според мен е добро съотношение цена/качество. термостата е скъп на тази кола, но се сменя веднъж, и то с BEHR. След това не пипаш. Ремъци и ролки комплект (всички, от до) са ти 250лв., а аз препоръчвам да смениш и водната помпа заедно с тях, защото е много важен компонент от колата, не е никак хубаво да ти се счупи на път.
                          ясно,мерси за съвета някой друг да сподели още нещо газов инжекцион за 830 лв.

Коментар

Според мен като цена е добре, въпроса е обаче ти да прецениш, колко време мислиш я караш тая кола. И по колко минаваш на година. Да не стане така че да избиеш инжекциона след 3 години, а колата я доживее дотогава я не. А сложиш ли го после тръгнеш ли да я продаваш няма как да го избиеш. Виж по колко вървят браво/ брава сега и по колко ще са след 3 години да кажем. Я имат 500-600 кинта я не. Не съм против газовия инжекцион, но просто там избивката става малко по трудно и според мен на по-стари коли не е изгодно да се слага. Едно не ми е ясно само, дали след време тоя инжекцион от бравата после може да се свали и да сложи на опел да кажем или на каквато и да е друга марка кола?
                            Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                            Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Hristian_Aleksiev написа:
                              Според мен като цена е добре, въпроса е обаче ти да прецениш, колко време мислиш я караш тая кола. И по колко минаваш на година. Да не стане така че да избиеш инжекциона след 3 години, а колата я доживее дотогава я не. А сложиш ли го после тръгнеш ли да я продаваш няма как да го избиеш. Виж по колко вървят браво/ брава сега и по колко ще са след 3 години да кажем. Я имат 500-600 кинта я не. Не съм против газовия инжекцион, но просто там избивката става малко по трудно и според мен на по-стари коли не е изгодно да се слага. Едно не ми е ясно само, дали след време тоя инжекцион от бравата после може да се свали и да сложи на опел да кажем или на каквато и да е друга марка кола?
                              Колата смятам да я карам поне 3-4 години,ако попадна на що годе читава и ремонтите не са ми на 2 седмици.Нямам идея колко точно ще ми харчи на бензин,понеже няма да карам изцяло в градско,може би да ми дава среден разход 7,5-8л,но както е тръгнал ако бензина стане над 2.50лв,задължително ще купя газова,просто питам информативно,ако ми се наложи

Коментар

Working...
                              X