Здравейте колеги, стана студено и реших да сменя летите джанти с летните гуми и да сложа зимни гуми на метални джанти . След смяната обаче усещам ,че колата дърпа силно на дясно . Върнах се при гумаджията да не би да не е балансирал добре гумите или да имам крива джанта - проверихме всичко е ОК ! Гумата не е крива , джантата също . Някои има ли идея от какво би могло да се дължи това явление?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата ми дърпа на едната страна след смяна на зимни гуми ?!
Collapse
X
-
При всички положения причината е в гумите. 101%От крива джанта или не добър баланс няма как да тегли на една страна.Най-вероятно има скъсан конец на гумата, към която дърпа. Понякога размяната на гумите както е писал колега по-горе помага и се "закърпва" положението за сезона.П.П. Може би излишен въпрос, но все пак - гумите еднакви ли са?== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слав написа:При всички положения причината е в гумите. 101%От крива джанта или не добър баланс няма как да тегли на една страна.Най-вероятно има скъсан конец на гумата, към която дърпа. Понякога размяната на гумите както е писал колега по-горе помага и се "закърпва" положението за сезона.П.П. Може би излишен въпрос, но все пак - гумите еднакви ли са?Grande Punto 1.3 75 hp
Croma 1.9 Multijet 150 hp
Коментар
-
Според мен няма как да разбереш има ли скъсан конец.Иди на стенд,ако питаш мен.Тази пролет сложих нови летни гуми и както при тебе колата започна да дърпа на дясно.Размених им местата-същата работа и ги оставих.След два месеца се наложи да купувам други,защото тези се бяхя износили до телта от вътрешната страна.Сложих новите и веднага на стенд.Оказа се разбит вътрешен накрайник.Смених го,регулирах предницата и сега всичко е О.К.А не съм чувал нещо да тропа или хлопа по предницата.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
Според мен най-лесния начин да разбереш дали е от гумите или по предницата е като смениш предни със задни гуми покараи я някой друг километър и ще си проличи ако дърпа пак имаш проблем с предницата и си за стенд ако престане да дърпа търси проблема в гумите или джантите погледни леглата на болтовете да неса нещо разбити.А има и още едно нещо което силно се съмнявам да е от него но въпреки това провери дали гумите са от една и съща година или приблизителни защото доколкото съм слушал има едни и същи шарки с минимални изменения от различни години и не се препоръчва да се смесват.П.П. За последното пак подчертавам несъм особенно запознат дали има нещо общо но за размяната съм 99.99% сигурен че ще разбереш предница или гуми е. :D Успех и пиши какво е станало.
Коментар
-
Здравейте колеги След дълго ходене по мъките , още не съм се оправил ... 1-во смених местата на джантите , както дърпаше от дясно ,след смяната на джантите с гумите почна да дърпа от другата страна - на ляво . След това обърнахме посоката на гумите , никаква промяна отново дърпа . Смених гумите с две други , и пак дърпа колата в дадената посока..... всичко е балансирано на 0 - 0 !!! Не мога да си обясна вече от какво е причината ?Grande Punto 1.3 75 hp
Croma 1.9 Multijet 150 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар