Здравейте собственик съм на Фиат Пунто 55 S, напоследък често след сериозно каране из софийските задръствания, ми светва червената лампичка за температурата, на какво може да се дължи това загряване, нивото на антифриза е в нормата, когато светне лампата ми прави впечатление че не завърта вентилатора, а по принцип вентилатора си се включва от време на време. В какво може да е проблема? Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунтото загрява?!?
Collapse
X
-
Re: Пунтото загрява?!?
shogar написа:Здравейте собственик съм на Фиат Пунто 55 S, напоследък често след сериозно каране из софийските задръствания, ми светва червената лампичка за температурата, на какво може да се дължи това загряване, нивото на антифриза е в нормата, когато светне лампата ми прави впечатление че не завърта вентилатора, а по принцип вентилатора си се включва от време на време. В какво може да е проблема? Благодаря предварително!http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
загряване
Е ти си добре. При мен е обратно карам на замръзване най много до 90 градуса иначе перката понякога включва за кратко.Сменил съм термостата датчика за температурата отдолу на радиатора. Виж дали е обезвъздушена системата са водата-антифриза/дали има парно/На ситроена ми миналата година като сменях антифриза не я бях обезвъдушил и загря за 5 км. 4 пъти и нема палене докато не изтине.Дори ми беше заледен изпарителя на газ.
Коментар
-
а някой ще ми каже ли колко антифриз събира охладителната система на същото пунто 55 S.щото като го купих беше с вода и реших да я сменя с антифриз... намираше ми се... и пое около 4 литра на max. после като проверих нивото беше паднало под минимума / явно е имало въздушна възглавница / и долях към литър и половина.... питам щото нали ми капе от 1 място, дето разбрах от какво е / има 1 голяма тапа на блока на двигателя отстрани под маховика и скоростната кутия / и сега като го оправя искам да знам колко събира... да не би да сипя малко и да прегрея двигателяFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар