Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стъпково моторче за празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стъпково моторче за празен ход

Колата ми е Брава 1,6 16V. Интересува ме, къде се намира стъпковото моторче за празния ход и как се почиства?Също, ако някой колега си е почиствал сондата в резервоара, да сподели как се разглобява и почиства.Мерси предварително и леко и безаварийно каране!!!

Може да ми кажеш между кои датчици е, за да се ориентирам.

Коментар

Re: Стъпково моторче за празен ход

Колега,виж архива-има и снимки и начина на почистване...-100%гаранция...Пускам гювеч с линк към темата http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...057&highlight=
      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Вляво от мястото, където се намира дроселовата клапа и инжектора. Търсиш за едно черно, кръгло колкото компакт диск, отгоре е захванато мисля, че с 3 болтчета, вляво или вдясно от него. Поне при мен там се намира.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

re

колега незнам какъв ти е проблема но да ти кажа че няма да постигнеш кои знае какъв ефект от почистването на моторчето!аз я свърших тая работа без да съм имал проблеми, но по някое време съжелявах защо съм се захванал. предупреждавам те че се развива много трудно ако не е махано преди това!захванато е 2 болчета които са много специфични глави( евреиска звезда ) и трябва да си намериш точно такъв накраиник иначе рискуваш да ги заоблиш и тогава вече ще трябва да играе ножовката! но дори и да стане така правиш разрез с ножовка и развиваш с много яка отверка. ако не е махано досега имай на впредвид че е залепено с лепило за да не се развива все пак там е алуминий и не може да се стегме много яко. после като го монтираш е желателно пак да му сложиш някакъв силикон защото ако се развие ще започне да смучe въздух от там!

Коментар

Working...
          X