Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обмисля се покупката на Fiat Punto 1.3mjet

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обмисля се покупката на Fiat Punto 1.3mjet

Какво мислите вие за тази кола? Коя година.. ще видим, зависи от бюджета (около 5000лв., или 2000 първоначално и лизинг за нещо по-ново). Колко вървят читавите екземпляри, знаете ли? И самият двигател бива ли го? Интересува ме най-вече да е НАДЕЖДЕН. Икономичен вече разбрах че е, ама не ми се иска след 2г. каране да правя ремонт на двигателя, защото е прекалено "напилен" и се е амортизирал за 200 000км. И често срещани ли са бройки с ESP ? Окачването видях, че е съзмеримо като цени с типо колите, така че не го коментираме. Някакви фрапиращи цени за обслужване? Турбината примерно?П.С.извиниете за хаотичните въпроси, ама за тази кола не знам абсолюрно нищо, а пък като гледам мобилето ми се вижда много примамлива оферта.
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

кола

Ми Щом от както ги правят са пуснали над 4000000 и то за кратко време сигурно е хубав .нещо такова ли търсиш http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...=detailsили http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...384&f1=details
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Тези обяви ги нямаше вчера !!!Търся кокото може по-ново, значи по-скоро първият линк Но ако е над бюджета - тогава вторият. Търся точно 1.3 дизелак - jtd или mjet - все тая (според бюджета и състоянието).
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Ти видя ли добре вторият линк?!?
        Fiat 1.4 12V
        Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
        Да си втори значи да си първи сред загубилите.
        Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Да, повече от добре Идеята на ключаря беше коя версия на пунто търся Или поне аз така го разбрах. Иначе трошляци в нас колкото искаш (тамън 3 броя), още един нямам никакво желание да добавя към колекцията ))

Коментар

Знам, че са с верига.Знам, че са икономични и приятни за каране.Проучи дали са оправили проблема със СИТИ-то, но и да не са, не е болка аз умиране.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Какъв е този проблем, и какво е това CITY ?

Коментар

Еелектроусилвател на волана, не е с хидравлична система.Често изгарят едни релета, на Пунто МК2, при тези не знам, но се сменят де.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ааа, сетих се. Четох тук във форума за този проблем при пунтото. Не е болка за умиране според мен. ОК - един минус заради CITY-то. Очаквам още мнения. Няма ли никой във форума с такава кола?? Не са чак толкова скъпи, за да са малко на брой, а и не са вече толкова нови. Хъм...

Коментар

Скоро един колега във форума се оплакваше, че бавно му подкачва маслото и мога да кажа също, че служебната Корса със същия двигател също подкачва бавно и първото палене издава много неприятен звук откъм клапани/повдигачи. Та идеята ми е да гледате какво купувате!
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Взимай смело, добро е и съм доволен.Маховика не е демпферен ( за разлика от корсата с същия мотор)Версията с 70 коня е с турбина без променлива геометрия за другите не знам.Моето е на 240 хиляди и мотора му е в добро състояние- не харчи масло, пали добре на студено, няма признаци да му е амортизиран мотора.Само това дето му гасне по късно лампата за маслото ме притеснява и тракането на клапаните в първите секунди.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Ейй, един човек, който кара такава кола Какво да гледам при покупката (ще се купува най-вероятно пролетта, за да си покажи всички магарии дизела, нали така се прави? ), на кое да обърна внимание, като слаба част?

Коментар

Synthy написа:
                          Ейй, един човек, който кара такава кола Какво да гледам при покупката (ще се купува най-вероятно пролетта, за да си покажи всички магарии дизела, нали така се прави? ), на кое да обърна внимание, като слаба част?
                          То при комън рейла дали ще го купуваш при 10 или при 0 градуса значение няма- и в двата случая ще запали ако има читави свещи, така че няма смисъл да чакаш студа.Закачи го на диагностика преди да го купиш, ако нямаш адаптер и си харесал някое свиркай да дойда с лаптопа да го тестваме за грешки.В еку-то също има запис на километрите- по това може да познаеш дали са го връщали, макар че при мене в Еку-то показва 21 хиляди, а по табло е на 240 Гледай му стандартните неща- да не мирише на масло от ауспуха, антифриза за балончета. След 1900 оборота като го настъпиш трябва да усещаш доста дърпане при ускорение.
                          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                          FIAT БРАВО 1.2 16v
                          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

уж зимата се купувал дизел, не пролетта.А досега не е ставало студено, че да ги тестваме, рано е. Нека падне до -20, тогава е теста, то при 0 градуса ако не пали, бати колата
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Добре сте вие... при мен като падне под -20 държи с месеци Зимата в движение остават само бензинките и ’гаражните’ дизели... и много акумулатори ’падат’ - всеки ден някой колега ще се присламчи и ’...имаш ли кабели и ако може да ми дадеш ток’
                              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Working...
                              X