Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БРАВА-ГАЗ кой мотор да взема?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

БРАВА-ГАЗ кой мотор да взема?

Колеги,моля за съвет.Мисля да взема още една Брава,ама ще трябва да е на газ.Реших първо да попитам и после да купувам.А доста се обърках докато четох темите.Та молбата ми е да споделите каквъв двигател да взема за безпроблемно монтиране и разбира се малко мнения за разход.Минавам по 50км.на ден смесено. Благодаря ви.P.S:Моля за извинение ако темата е изчерпана и досадна
    Brava JTD ELX
    105 к.с.99"

Всяка Брава може да се конвертира на газ, но зависи как искаш да го направиш - с конвенционална уредба или инжекцион.Ако минаваш 50 км/ден при 25 дена/месец това ти прави 1300/месец или около 16000 годишно. При сегашните цени и среден разход 10/100 икономията ти ще бъде от около 1600 лева ( само от газта ).При това положение спокойно може да сложиш инжекцион, видно е че ще го избиеш за една година и в тоя случай може да вземеш която ти е на сърце.Ако обаче сложиш конвенционална уредба това най-безболезнено ще стане на 1.4/12 V, но тогава трябва да се избира внимателно заради проблема с разпределителния вал. Тогава видно уредбата ще я избиеш за около 4 месеца (при това каране).Аз лично те съветвам към варианта с инжекциона - предимствата са много.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
      Ако обаче сложиш конвенционална уредба това най-безболезнено ще стане на 1.4/12 V, но тогава трябва да се избира внимателно заради проблема с разпределителния вал. Тогава видно уредбата ще я избиеш за около 4 месеца (при това каране).Аз лично те съветвам към варианта с инжекциона - предимствата са много.
      A kaкъв проблем може да имам с разпределителния вал, аз имам същата и съм и сложил газова конвенционална

Коментар

проблемът не идва от газоватапросто ако не е сменяно редовно маслото се появява проблем с разпределителния валако колата ти е произведена след началото 1997 - няма за какво да се притеснявашиначе сменяй си редовно маслото и се надявай и предишния собственик да е правил същото
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
          проблемът не идва от газоватапросто ако не е сменяно редовно маслото се появява проблем с разпределителния валако колата ти е произведена след началото 1997 - няма за какво да се притеснявашиначе сменяй си редовно маслото и се надявай и предишния собственик да е правил същото
          Добре де, каква е разликата за тези 1,4 след 97 - моята е производство края на 97 а първа регистрация - 04.98 - означава ли че няма за какво да се притеснявам. Много се пише и коментира за проблема с разпределителния вал макар че май никой няма опит с това.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
            sev написа:
            Добре де, каква е разликата за тези 1,4 след 97 - моята е производство края на 97 а първа регистрация - 04.98 - означава ли че няма за какво да се притеснявам. Много се пише и коментира за проблема с разпределителния вал макар че май никой няма опит с това.
            Колегата е прочел, че след началото на 97 година се внасят някои леки конструктивни изменения и този проблем е решен.Аз също се рових, след като той го спомена и също се натъкнах на подобна статия. Там пишеше: "after 97", което незнам дали значи началото или края на годината, но предполагам е началото, тъй като колегата е прочел ясно че става дума за началото.
            FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

пишеше "от 1997 година", разбирам го като началотоа от кой точно месец вече може само да гадаемби трябвало в Вантотрейд или Ауто Италия да знаятили да има подробности в чуждите форуми
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

По принцип няма проблем да се сложи обикновена газова уредба и на двигател 1.8, единственото условие е колекторите да са метални, а не пластмасови. Метални са на колите, произвеждани до към 1997 г., след това минават на пластмасови. Трябва да се сложат обаче и симулатори, които да симулират пред компютъра работа на бензин.
                Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Тази тема толкова е дъвкана...,значи ако ти е читава колата колега,не би трябвало да имаш проблем с какъвто и да е двигател с обикновенната газова..много е важно дали е монтирана читаво ,а не мърляво.Аз никви проблеми нямам с моята г.уредба,върви по-хубаво даже...и разхода му е супер....

Коментар

Не сменяй JTD-то с кола на газ...според мен газта е много тъпа работа Даже аз се замислям за махане на газовата
                    ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Abarth. написа:
                      Не сменяй JTD-то с кола на газ...според мен газта е много тъпа работа Даже аз се замислям за махане на газовата
                      Няма да я сменям просто трябва да купя още една,но не дизел.
                      Brava JTD ELX
                      105 к.с.99"

Коментар

Някий има ли мнение за 1.2 12v на газ?
                        Brava JTD ELX
                        105 к.с.99"

Коментар

javor написа:
                          Някий има ли мнение за 1.2 12v на газ?
                          Мотора е 1.2 16V и става с газов инжекцион
                          ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Abarth. написа:
                            Колега, защо газта да е много тъпа работа?Аз лично никога не бих си махнал газовата уредба! От както си сложих газта на типото (3 години) съм ходил само 1 път при газаджия и то за да я монтира! А за тези 3 години определено съм спестил и някой друг лев!
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колеги, моля ви за помощ не се караите
                              Abarth. написа:
                              Мотора е 1.2 16V и става с газов инжекцион
                              Само газов инжекцион ли става?
                              Brava JTD ELX
                              105 к.с.99"

Коментар

Working...
                              X