Колеги,моля за съвет.Мисля да взема още една Брава,ама ще трябва да е на газ.Реших първо да попитам и после да купувам.А доста се обърках докато четох темите.Та молбата ми е да споделите каквъв двигател да взема за безпроблемно монтиране и разбира се малко мнения за разход.Минавам по 50км.на ден смесено. Благодаря ви.P.S:Моля за извинение ако темата е изчерпана и досадна
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БРАВА-ГАЗ кой мотор да взема?
Collapse
X
-
Всяка Брава може да се конвертира на газ, но зависи как искаш да го направиш - с конвенционална уредба или инжекцион.Ако минаваш 50 км/ден при 25 дена/месец това ти прави 1300/месец или около 16000 годишно. При сегашните цени и среден разход 10/100 икономията ти ще бъде от около 1600 лева ( само от газта ).При това положение спокойно може да сложиш инжекцион, видно е че ще го избиеш за една година и в тоя случай може да вземеш която ти е на сърце.Ако обаче сложиш конвенционална уредба това най-безболезнено ще стане на 1.4/12 V, но тогава трябва да се избира внимателно заради проблема с разпределителния вал. Тогава видно уредбата ще я избиеш за около 4 месеца (при това каране).Аз лично те съветвам към варианта с инжекциона - предимствата са много.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
zgabrovski написа:Ако обаче сложиш конвенционална уредба това най-безболезнено ще стане на 1.4/12 V, но тогава трябва да се избира внимателно заради проблема с разпределителния вал. Тогава видно уредбата ще я избиеш за около 4 месеца (при това каране).Аз лично те съветвам към варианта с инжекциона - предимствата са много.
Коментар
-
sev написа:проблемът не идва от газоватапросто ако не е сменяно редовно маслото се появява проблем с разпределителния валако колата ти е произведена след началото 1997 - няма за какво да се притеснявашиначе сменяй си редовно маслото и се надявай и предишния собственик да е правил същотоAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:sev написа:проблемът не идва от газоватапросто ако не е сменяно редовно маслото се появява проблем с разпределителния валако колата ти е произведена след началото 1997 - няма за какво да се притеснявашиначе сменяй си редовно маслото и се надявай и предишния собственик да е правил същотоFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
По принцип няма проблем да се сложи обикновена газова уредба и на двигател 1.8, единственото условие е колекторите да са метални, а не пластмасови. Метални са на колите, произвеждани до към 1997 г., след това минават на пластмасови. Трябва да се сложат обаче и симулатори, които да симулират пред компютъра работа на бензин.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
sasco
Тази тема толкова е дъвкана...,значи ако ти е читава колата колега,не би трябвало да имаш проблем с какъвто и да е двигател с обикновенната газова..много е важно дали е монтирана читаво ,а не мърляво.Аз никви проблеми нямам с моята г.уредба,върви по-хубаво даже...и разхода му е супер....
Коментар
-
Не сменяй JTD-то с кола на газ...според мен газта е много тъпа работа Даже аз се замислям за махане на газоватаex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Abarth. написа:Не сменяй JTD-то с кола на газ...според мен газта е много тъпа работа Даже аз се замислям за махане на газоватаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар