Чета тука колегите какво пишат за скоростите и започвам да се плаша.........Значи след големите студове километража на темпрата ми прави магарии, ту работи ту отчита 0 км/час докато карам с 80-100, незнам на какво се дължи това.Таблото е дигитално и досега с това не съм имал никакви ама никакви проблеми, в смисъл че на някой колеги това онова им е изгаряло и не работи по таблото но аз досега не съм имал проблеми......само сега километража, и при това почва да ме нервира вече понеже не мога да разбера колко километра съм минал и ми свършва газта неочаквано . Ако някой има идея как да го оправя помагайте. Може и някой да даде схема на километража(в смисъл кое къде се закача, какво представлява червяка в скоростите........ (Пръснах с контактен спрей по буксата дето влиза в скоростите ама йок)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
помощ за километража на Темпрата, Мерси проблема отстранен
Collapse
X
-
помощ за километража на Темпрата, Мерси проблема отстранен
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Етикети: –
-
a някакъв съвет как да локализирам и оправя проблема????че е много дазнещо да останеш без газ неподготвен, какво може да му има на кабелаСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
-
Toва ще го проверя довечера, ако някой се сеща нещо друго давайте съвети.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
проблема остава други идеиСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Датчика за скоростта трябва да е навит на скоростната кутия на мястото на жилото. Моят е от по-особените- върху самия датчик се навива и жило /аз имам жило и този датчик играе друга роля- подава сигнал директно към компа и куп други неща и проблеми свързани с работата на мотора. Много специалисти не го и знаят и не вярват, ама аз си опарих и изпотроших пръстите/. Това трябва да е датчик на хол. Но намери го и ако е такъв какъвто предполагам ще ти подскажа евентуална оправия, защото аз дадох 120 лв за нов, но стария се оказа по-читав след профилактика. Но за новия е друга тема. Ако твоят е от типа, за който предполагам и втора ръка се намират по-лесно.Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000
Коментар
-
хайде колеги дайте още малко помощ/съвет, обещавам даСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Митко Митко, добре че поне ти отговаряш нямам осцилоскоп, освен това той от време на време работи, просто по някое време спира или по точно показва 0 а аз съм в движение. Забелязвам още нещо, немога да кажа че е закономереност де: както карам и показва 0, ако сменя на по ниска предавка и оборотите се вдигнат започва да отчита, и да кажем работи известно време, после като пусна по инерция пак става 0, като включа на скорост отчита и след няклко секунди пак пада до 0,(изглежда сякаш се опитв да навакса километрите ама грънци, всмисъл че сменя цифрите 0/10/14/18/25/36/60/32/45/0/12/18/60/0) и ей така докато си избере дали ще работи или не. Не показва 0 или реалните километри ами се мени постоянно.Направо ШАХ-МАТСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Абе готин, как очакваш да ти се помогне, като ти сам не правиш нищо? Намери ли къде ти е датчика? Отвори ли си поне капака да го потърсиш- той се вижда и сваля лесно? Какви идеи искаш не ми стана ясно? Аз поне ти писах да подскажеш какъв ти е датчика, за да се опитам да ти помогна, ама ти си знаеш само "ДАЙТЕ ИДЕИ"!!!!! Имаш ли споменатия от много колеги датчик на споменатото място???? Ако да, ще ти кажа как да го свалиш провериш и почистиш!!!!Ако не ще се мисили нататък!!!Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000
Коментар
-
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
за Косьо ето снимката, и мир да имаСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:за Косьо ето снимката, и мир да имаTempra 1.6 i.e. SW- 159B9000
Коментар
-
Добре колега, разглобих снимах, почистих, сега малко по-малко прекъсват показанията ама все още от време на време прекъсва, ако имаш някаква друга идея кажи, ако не да търся ли друг датчик по-моргите. А снимките не са с много добро качество но телефона толкова може, все пак е добре да се съхранят че другите дето са с такива километражи да знаят за какво става дума.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
Реклама
Collapse