Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рейка от ХГТ на мареа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Рейка от ХГТ на мареа?

Колеги рейката ми е протекла на мареата, имаме едно браво ударено което си има рейка, дали е същата като на мареата и дали ще стане според вас?
    Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!

Re: Рейка от ХГТ на мареа?

Jekoviq написа:
    Колеги рейката ми е протекла на мареата, имаме едно браво ударено което си има рейка, дали е същата като на мареата и дали ще стане според вас?
    2.0 бензин и дизелите са с рейки с по-къс ход. Ако двигателите и на двете коли са еднакви, то има разлика само в дължината на накрайниците.И на мен ми предстои смяна на рейка. Взех от едно Браво, но ме притиснява това, че на бравото, външните накрайници са по-дълги от на мареата, а същевременно, мареата е с 1см. по-изнесени гуми (носачите са по-дълги с 1см.), което от своя страна означава, че вътрешните накрайници при Мареа са доска по-дълги от на Браво. Всичко това - по пътя на логиката. Предстои ми тепърва да търся дължините на вътрешните накрайници. Ако някои знае размерите и му се иска да помогне и на двама ни, ще съм изключително благодарен

Коментар

Аз ще се включа тук с един въпрос за рейката, защото снощи един час умувах, и не намерих отговор Как се разкача рейката от кормилният прът? Видях, че е на нещо като зъбчатка, и долу в краката при педалите има гайка, която стиска рйката да не излиза от пръта. Обаче тая гайка не мога да бръкна с нищо за да я развия (13-ка). Със звездогаечен ключ не става, с гаечен също - няма място да въртя рамото за да я развия (тресчотка изобщо не влиза на това място). А отдолу като дърпам рейката с надеждата да излезне в коша заедно с пръта - пак не става. Как да развия тъпата гайка за да извадя рейката?
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
        Аз ще се включа тук с един въпрос за рейката, защото снощи един час умувах, и не намерих отговор Как се разкача рейката от кормилният прът? Видях, че е на нещо като зъбчатка, и долу в краката при педалите има гайка, която стиска рйката да не излиза от пръта. Обаче тая гайка не мога да бръкна с нищо за да я развия (13-ка). Със звездогаечен ключ не става, с гаечен също - няма място да въртя рамото за да я развия (тресчотка изобщо не влиза на това място). А отдолу като дърпам рейката с надеждата да излезне в коша заедно с пръта - пак не става. Как да развия тъпата гайка за да извадя рейката?
        Аз я развивам с каре,късото и дългото удължение на комплекта 1/4 и тресчотката накрая.С гаечен ключ, просто забрави

Коментар

10х. Довечера ще пробвам с карето, дано да стане, че не ми се иска да я пращам на скрап рейката заради някаква тъпа гайка
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Предполагам че мокета е по-дебел защото при типото няма проблем да се държи контра с гаечен ключ докато развиваш болта с малка тресчотка.
            ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
            // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

lithrone написа:
              Jekoviq написа:
              2.0 бензин и дизелите са с рейки с по-къс ход. Ако двигателите и на двете коли са еднакви, то има разлика само в дължината на накрайниците.И на мен ми предстои смяна на рейка. Взех от едно Браво, но ме притиснява това, че на бравото, външните накрайници са по-дълги от на мареата, а същевременно, мареата е с 1см. по-изнесени гуми (носачите са по-дълги с 1см.), което от своя страна означава, че вътрешните накрайници при Мареа са доска по-дълги от на Браво. Всичко това - по пътя на логиката. Предстои ми тепърва да търся дължините на вътрешните накрайници. Ако някои знае размерите и му се иска да помогне и на двама ни, ще съм изключително благодарен
              Добрее де, на мареата и на бравото(HGT) калниците са едни и същи - това не предполага ли и еднакви носачи и от там не предполага ли, че кормилната уредба е същата, какво толкова има общо двигателя - тя рейката е далече под него. Не разбирам, просто разсъждавам на глас, от това, което знам защотоо иначее ако трее да купувам рейка... И за протокола - НЕ НАВИВАЙТЕ КОРМИЛОТО ДОКРАЙ ПРЕДИ ДА ЗАГАСИТЕ ДВИГАТЕЛЯ, И ПОСЛЕ НЕ ПАЛЕТЕ КОЛАТА С НАВИТ ВОЛАН!!! при мене от тва се прееба рейката - шо я палех все с намотан волан!!!!
              Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!

Коментар

На мареата по принцип май са и по-дълги носачите (независимо от модификацията) с 1см спрямо другите типо коли.П.С.махнах рейката. Оказа се, че не съм навил както трябва волана, и че има дебел слой битумна изолация и отгоре мокет. Като махнах всичките тези неща, и стигнах до гола ламарина - рейката се разви за 5 минути И нямаше нужда от каре на тресчотката, с обикновена 13-ка всичко падна. Болта го държах с ръка за контра. Доста лесно се разви гайката.

Коментар

Jekoviq написа:
                  Добрее де, на мареата и на бравото(HGT) калниците са едни и същи - това не предполага ли и еднакви носачи и от там не предполага ли, че кормилната уредба е същата, какво толкова има общо двигателя - тя рейката е далече под него. Не разбирам, просто разсъждавам на глас, от това, което знам защотоо иначее ако трее да купувам рейка... И за протокола - НЕ НАВИВАЙТЕ КОРМИЛОТО ДОКРАЙ ПРЕДИ ДА ЗАГАСИТЕ ДВИГАТЕЛЯ, И ПОСЛЕ НЕ ПАЛЕТЕ КОЛАТА С НАВИТ ВОЛАН!!! при мене от тва се прееба рейката - шо я палех все с намотан волан!!!!
                  lithrone написа:
                  2.0 бензин и дизелите са с рейки с по-къс ход.
                  На вид са еднакви, но сложиш ли я(тази от HGT-то), вече няма да можеш, да правиш обратен с една маневра на тесен, двулентов път.

Коментар

lithrone написа:
                    Jekoviq написа:
                    lithrone написа:
                    2.0 бензин и дизелите са с рейки с по-къс ход.
                    На вид са еднакви, но сложиш ли я(тази от HGT-то), вече няма да можеш, да правиш обратен с една маневра на тесен, двулентов път.
                    Пак ше е по-добре от 1 литър масло 15/40w на 2 седмици

Коментар

Jekoviq, какво общо има моторното масло с рейката??

Коментар

Jekoviq написа:
                        Въпрос на избор, колега. Аз не бих монтирал "къса" рейка, при условие, че цената им в раздел продава, започва от 50 лв.

Коментар

lithrone написа:
                          Jekoviq написа:
                          Въпрос на избор, колега. Аз не бих монтирал "къса" рейка, при условие, че цената им в раздел продава, започва от 50 лв.
                          Aз под 120 не съм виждал за са, но ще видиме

Коментар

Synthy написа:
                            Jekoviq, какво общо има моторното масло с рейката??
                            Сипвам моторно, че иначе хидравличното го цика за 100км, че и по-малко

Коментар

Имам и аз един въпрос в тона на темата- имат ли въпросните рейки болт или гайка за натягане (тоест за притискане на гребена към зъбчатката) ,че при мене нещо е хлабаво там и има лек луфт при въртене ляво-дясно. Ако някой има свалена такава рейка под ръка може ли да огледа за такова нещо, има вариант да е скрито под някаква тапа. Иначе така на монтирана рейка не се разбира и да има такова нещо къде е.
                              Фиат Крома 1.9 16v+
                              Фиат Браво 1.6 16v
                              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X