Колеги рейката ми е протекла на мареата, имаме едно браво ударено което си има рейка, дали е същата като на мареата и дали ще стане според вас?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рейка от ХГТ на мареа?
Collapse
X
-
lithrone
Re: Рейка от ХГТ на мареа?
Jekoviq написа:Колеги рейката ми е протекла на мареата, имаме едно браво ударено което си има рейка, дали е същата като на мареата и дали ще стане според вас?
-
Аз ще се включа тук с един въпрос за рейката, защото снощи един час умувах, и не намерих отговор Как се разкача рейката от кормилният прът? Видях, че е на нещо като зъбчатка, и долу в краката при педалите има гайка, която стиска рйката да не излиза от пръта. Обаче тая гайка не мога да бръкна с нищо за да я развия (13-ка). Със звездогаечен ключ не става, с гаечен също - няма място да въртя рамото за да я развия (тресчотка изобщо не влиза на това място). А отдолу като дърпам рейката с надеждата да излезне в коша заедно с пръта - пак не става. Как да развия тъпата гайка за да извадя рейката?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
lithrone
Synthy написа:Аз ще се включа тук с един въпрос за рейката, защото снощи един час умувах, и не намерих отговор Как се разкача рейката от кормилният прът? Видях, че е на нещо като зъбчатка, и долу в краката при педалите има гайка, която стиска рйката да не излиза от пръта. Обаче тая гайка не мога да бръкна с нищо за да я развия (13-ка). Със звездогаечен ключ не става, с гаечен също - няма място да въртя рамото за да я развия (тресчотка изобщо не влиза на това място). А отдолу като дърпам рейката с надеждата да излезне в коша заедно с пръта - пак не става. Как да развия тъпата гайка за да извадя рейката?
Коментар
-
Предполагам че мокета е по-дебел защото при типото няма проблем да се държи контра с гаечен ключ докато развиваш болта с малка тресчотка.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
lithrone написа:Jekoviq написа:Колеги рейката ми е протекла на мареата, имаме едно браво ударено което си има рейка, дали е същата като на мареата и дали ще стане според вас?Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
На мареата по принцип май са и по-дълги носачите (независимо от модификацията) с 1см спрямо другите типо коли.П.С.махнах рейката. Оказа се, че не съм навил както трябва волана, и че има дебел слой битумна изолация и отгоре мокет. Като махнах всичките тези неща, и стигнах до гола ламарина - рейката се разви за 5 минути И нямаше нужда от каре на тресчотката, с обикновена 13-ка всичко падна. Болта го държах с ръка за контра. Доста лесно се разви гайката."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
lithrone
Jekoviq написа:Добрее де, на мареата и на бравото(HGT) калниците са едни и същи - това не предполага ли и еднакви носачи и от там не предполага ли, че кормилната уредба е същата, какво толкова има общо двигателя - тя рейката е далече под него. Не разбирам, просто разсъждавам на глас, от това, което знам защотоо иначее ако трее да купувам рейка... И за протокола - НЕ НАВИВАЙТЕ КОРМИЛОТО ДОКРАЙ ПРЕДИ ДА ЗАГАСИТЕ ДВИГАТЕЛЯ, И ПОСЛЕ НЕ ПАЛЕТЕ КОЛАТА С НАВИТ ВОЛАН!!! при мене от тва се прееба рейката - шо я палех все с намотан волан!!!!lithrone написа:2.0 бензин и дизелите са с рейки с по-къс ход.
Коментар
-
lithrone написа:Jekoviq написа:Добрее де, на мареата и на бравото(HGT) калниците са едни и същи - това не предполага ли и еднакви носачи и от там не предполага ли, че кормилната уредба е същата, какво толкова има общо двигателя - тя рейката е далече под него. Не разбирам, просто разсъждавам на глас, от това, което знам защотоо иначее ако трее да купувам рейка... И за протокола - НЕ НАВИВАЙТЕ КОРМИЛОТО ДОКРАЙ ПРЕДИ ДА ЗАГАСИТЕ ДВИГАТЕЛЯ, И ПОСЛЕ НЕ ПАЛЕТЕ КОЛАТА С НАВИТ ВОЛАН!!! при мене от тва се прееба рейката - шо я палех все с намотан волан!!!!lithrone написа:2.0 бензин и дизелите са с рейки с по-къс ход.Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
lithrone
Jekoviq написа:Пак ше е по-добре от 1 литър масло 15/40w на 2 седмици
Коментар
-
lithrone написа:Jekoviq написа:Пак ше е по-добре от 1 литър масло 15/40w на 2 седмициАко има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
Имам и аз един въпрос в тона на темата- имат ли въпросните рейки болт или гайка за натягане (тоест за притискане на гребена към зъбчатката) ,че при мене нещо е хлабаво там и има лек луфт при въртене ляво-дясно. Ако някой има свалена такава рейка под ръка може ли да огледа за такова нещо, има вариант да е скрито под някаква тапа. Иначе така на монтирана рейка не се разбира и да има такова нещо къде е.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар