Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

фиат брава

Здравейте!много ми харесва като дизаин автомобила фиат брава.гледам че и като цена не е много скъп за годините сиискам да ви попитам нека който има такъв автомобил да си каже мнението дали са добри за българските пътища,правят ли проблеми,по отношение на поддръжката скъпа ли е,меко ли возятзадавам тези въпроси защото някои ми казват че не били добри!дано да не се повтаря темата ми и да получа отговориинтересувам се за фиат брава 1.6 16v-1.8 16vблагодаря ви и на всички безаварийно шофиране!

Re: фиат брава

devils_2006 написа:
    Здравейте!много ми харесва като дизаин автомобила фиат брава.гледам че и като цена не е много скъп за годините сиискам да ви попитам нека който има такъв автомобил да си каже мнението дали са добри за българските пътища,правят ли проблеми,по отношение на поддръжката скъпа ли е,меко ли возятзадавам тези въпроси защото някои ми казват че не били добри!дано да не се повтаря темата ми и да получа отговориинтересувам се за фиат брава 1.6 16v-1.8 16vблагодаря ви и на всички безаварийно шофиране!
    имам Брава 1,6 от преди 10 месецаминал съм около 9000 кмпо километраж вече е на 190 000 км (може би наистина е на толкова, като гледам перз първите години колко е карана от първия собственик)всяка кола си е различна - основно зависи как е поддържана не съм имал сериозни проблеми с колата - термостат, накладки, свещи (все консумативи)доволен съмвози съвсем прилично за колата от този клас и тази ценаняма нищо общо с Голф 3 примерно :D
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз съм доволен от двигател 1.8 - навсякъде по описанията за ФИАТи го препоръчват като най-добрия избор двигател откъм мощност и икономичност. Хем разходът му е като на 1.6, хем има повече мощност.Освен това колите с такъв двигател обикновено са с повечко екстри, което е още един плюс.
      Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Ех,това трябваше да го знам по-рано.Преди 3 месеца изпуснах една Мареа комби на 70 000км с такъв двигател,леко ударена орпред за скромните 1900 евро
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

брава

вярно ли е че като има толкова много електроника и точно там се разваляли.един познат ми каза да бягам от марката фиат или алфа - изобщо от италянски коли.вие какво мислите? и затова били толкова евтини за 5000 лв. кола 97г с всякви екстри,а при опели и други не било така-по скъпо но здраво

Коментар

Re: брава

devils_2006 написа:
            вярно ли е че като има толкова много електроника и точно там се разваляли.един познат ми каза да бягам от марката фиат или алфа - изобщо от италянски коли.вие какво мислите? и затова били толкова евтини за 5000 лв. кола 97г с всякви екстри,а при опели и други не било така-по скъпо но здраво
            Не съм съгласен. Брава има от 5000лв до 12000лв.Не бих казал че са евтини автомобили. И един съвет: кола, която струва 5000лв. крие много неприятни изненади. По-реална цена за тези автомобили е между 6500лв и 8500лв.Хубави коли са, а хората които си позволяват да слагат под общ знаменател всички автомобили по това, че са италиански, френски, немски или т.н. не заслужават да им се обръща внимание. Толкова и разбират значи...Моите впечатления са все добри. Но мойта струваше 8000лв. - 1998г.Групата на Браво/а и Мареа е една от тези, с които ФИАТ се гордеят и до днес. Така че ако ти харесва - скачай!Само внимавай при избора. Внимавай за това да не е удряна, на колко километра е и дали всичко й работи!
            FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

изборна кола

Не може да се каже FIAT e зле с електрониката нали има модели с електроника на BOSCH и на VALEO има и други марки коли с такава електроника.В Ситроена имам на BOSCH части има и на VALEO в VW също има от тези фирми.В моето PUNTO има и части по електрониката на Мицубиши.има и от USA.Каквато ти се падне.Зависи и как е караш и подържаш.
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

devils_2006 написа:
                Тоя твой приятел дето ти е давал тези съвети е КУХ КАТО ЛЕЙКА!!! Първо електрониката не се прави от Фиат, а я доставят други фирми!!!И тя не се разваля повече отколкото на едно Рено, Пежо, Ситроен, Опел и т.н!Но българинЪт е кух кат манерка, страда от болестта "ЕДНА ЖЕНА МИ КАЗА" и много народ дето има повече акъл се радва на коли с много екстри, евтина поддръжка и яки мотори... та те са от марките....ФИАТ,АЛФА,ЛАНЧА!
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

хи

ами човека които ми ги каза тези неща имаше брава 1.4 12в мономного ми харесваше колата но вика много се прецакват-и за джа месеца и е продаде.същия случаи имам и с една алфа един комшия си купи алафа 155 и не е доволен,вика много върви но електрониката ми прави проблеми и все дава яко кинти по колата.аз също много се кефя на браво но ме е страх при избора да не се порежа на нещо подобно!

Коментар

Аз карам Брава 1.6 16В от около 2 години. купих я от Германия - Нюрнберг.Централата и беше прецакана, но го останових по-късно, докато се прибирах към БГ.Прецакана в смисъл, че колата харчеше безумно много 18 на 100 - особено ако я юркаш, а в Германия и Австрия да караш бързо е невероятен кеф . Тук се разбра че колата е с удар - не фатален но щом е сменяно предното стъкло, значи не е било и съвсем безобиден. Та мисълта ми е че ми казаха в сервиза на Фиат, че електронния блок може да се прецака при катастрофа, много рядко при други обстоятелства - намокрянето например може да го повреди.Иначе други проблеми не сум имал, като изключим по ходовата част това-онова, но по нашите пътища и джиповете страдат та какво остава за нас..., ако решиш да вземеш Бравата запиши си час във Фиат и направи пълен преглед, ще ти излезе максимум 50 лв. и ако е ОК купувай. Колата си струва, а както каза и някой от колегите по-горе ако е 1.8 16В ще удариш "кьоравото", в краен случай 1.6 16В, но по мое лично мнение не взимай 1.4 12В не се води сполучлив мотор, а и конете са малко малко за това купе.Айде успех

Коментар

добре

тогава според вас кои мотор да избера 1.6/16в или 1.8/16вне искам дизел

Коментар

Re: добре

Mitko написа:
                        devils_2006 написа:
                        тогава според вас кои мотор да избера 1.6/16в или 1.8/16вне искам дизел
                        1.8 - за същия разход много повече мощ.
                        аз пък бих казал - незначително по-малка мощност от не 113 ами 103 коня, а за сметка на това почти същия или по-нисък разход ... зависи дали за градско или за дулги растояния ... ама проверете сами:1.6 - градско 11,0 л., комбинирано 8,2л., извън-градско 6,51.8 - градско 11,3 л., комбинирано 8,1л., извън-градско 6,5... ама нали знайте - нашето гардже ... най-рошаво.
                        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

брава

какво искате да кажете че брава 1.6 1.6в или 1.8 16в дава 11/100 градско на бензин ли?? това е супер много.

Коментар

devils_2006 написа:
                            какво искате да кажете че брава 1.6 1.6в или 1.8 16в дава 11/100 градско на бензин ли?? това е супер много.
                            Ами поинтересувай се тогава дали примерно опелчето 1.6 или 1.8 екотек моторите горят по-малко.... или да речем подобни кубатури и коне от други марки.Иначе ако ти са вижда "супер много" купувай дизел или "Чинкуеченто" с 1.1 мотор, то наистина ще те шашне с нисък разход. Не знам дали са измислени вече такива автомобилчета с около 100-115к.с, кубатури 1.6-1.8 и разход 4-5л/100
                            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

брава

квото и да говорим много е! аз сега карам кадет 1.6 75 коня гори градско 7.5-8/100 извън града при 100-120км/h 6/100имам един приятел кара фиат мареа каза че на газ давала 10/100 смесено ама мн е кътка(пази)мотора е 1.6 16вта мисълта ми беше че много горят бравите.ако има някои които е сложил газ на брава нека да сподели на 1.6 и 1.8 мотор какъв е разхода горе долу!

Коментар

Working...
                              X