капе ми антифриз от 1 гадно място... не мога да разбера от къде... колата е фиат пунто 1.1 94 г. и капе отвътре между блока на двигателя и маховика някъде и олива по един ламаринен капак на маховика дето е хванат с 4 болта за скоростната кутия. и тва всичкото капане когато колата е минала над 10 километра / т.е. при загрят двигател / - докато изстине... олива и прави капка...кво да правя...един ми казва че може би блока е пукнат, друг - гарнитурата на главата е издухана, трети - сълзяло от болт дето държал скоростната кутия за двигателя...казаха ми да махна капачката на преливника до радиатора - за да не създавало налягане - направих го и спря да капе... вчера я сложих - минах 100 км. - спирам пак капе....мъка, мъка...... боже колко мъка имало на тоя свят....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПОМОЩ!!! капе ми антифриз!!!
Collapse
X
-
То с казване едва ли ще стане тази работа, но виж с качване на колата на подемник и обстоен преглед може би ДА!Не се притеснявай предварително.. едва ли е пукнат блок или издухана гарнитура.Може би е тапа на главата или блока, но само да чешем клавиатурите едва ли има смисъл!Ако е тапа, те са стандартни размери и струват стотинки.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
-
Re: ПОМОЩ!!! капе ми антифриз!!!
donnna написа:................един ми казва че може би блока е пукнат, друг - гарнитурата на главата е издухана, трети - сълзяло от болт дето държал скоростната кутия за двигателя................
Коментар
-
имаше 1 тапа за смяна - даже имаше ръждичка дето е текло... в събота я смених - обаче продължава да капе - тва същото дето го описах по-нагоре...тапата беше отпред - на всеки цилитдър има по 1 ... отзад май тапи няма.....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
снощи ходих на доктор - оказа се, че точно там - под скоростната кутия, на блока на двигателя има тапа - по-голяма от тези отпред на двигателя. и проблема е явно, че е ръждясала и капе от налягането при работещ двигател и трябва да се смени... което значи да се маха скоростната кутия.... тва е!благодаря на Веско за пратения чертеж - между другото и той е на същото мнение! тъй че ако не дай си боже някой има същия проблем - да знае.в събота смятам да стигна до тапата!!! ако е това / в което съм 99 % сигурен / - ще докладвам!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
в събота ходих на доктор....разколачиха ми цялата количка под капака остана само двигателя когато стигнахме до там - закъдето бяхме тръгнали - се оказа наистина тапа - 50 мм. която струваше 3.80 лв., но за да стигнем до нея и да съберем колата бяха нужни 5 часа. тапата беше прогнила и сълзеше на две места - горе и долу. секача влезе в нея като нож в масло....та тъй... ако някой има пунто 1.1 1994-1998 г. - да знае кво го чака, ако не дай си боже му прокапе антифриз на това място и да е спокоен / а не като мен / - не му е пукнат блока на двигателя :DFiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
тъй тъй - за водата си прав!!!ама аз колата я имам от 20 дена... тъпият италианец дето я е карал преди мен е сипвал само водица - майстора ми вика - те италианците са по-скръндзи и от нас аз като я взех - източих водата и й сложих антифриз - и като взе да тече отвсякъде / предполагам, че знаеш свойствата на антифриза /представи си на какво приличаше антифриза - на 2 седмици беше и в събота като го източихме, реших да го хвърля и да сложа нов някъде бях чел - в съвети за покупка на кола на старо - да знаете - кафяв антифриз не се продаваFiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар