Колеги,чудя се дали да не слжа посоченото в темата масло.Притеснява ме,че е за коли,които се ръчкат яко,но пък това предполага по-добра защитеност.Някак си ме блазни цената от 16 лева на литър и сякаш ми се нрави повече от Селениа-та.Някой има ли опит с масло от Valvoline?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло VALVOLINE VR1 10w60
Collapse
X
-
Това масло не го знам, но щом казваш че е направено специално за коли които се "ръчкат" би трябвало да се сменява по често. А цена от 16 лв на литър не е малко. Аз карам със Valvoline 15w-40 Max Life и съм доста доволен , цената му при нас е 6 лв литъра.Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
-
Нещо не се разбираме:марка - търговска марка като Мобил 1, Валволин, Мотул и т.н.модел - ултра, мултра и т.н.Марката не определя качеството на маслото, а модела и онези цифрички, които точно производителя препоръчва (без конкретна марка и модел на маслото). В каталога на марката (която вие сте предпочели) има списък на автомобилите с вариантите на двигатели и срещу всеки стои моделът масло на тази марка и цифричките които са най подходящи. Т.е. не може да си вземете кво да е масло Валволин 10w40 и то да е най-доброто от марката конкретно за вашия двигател. Затова питайте продавача.Например сега продават масло Мобил по мрежата на Метро (практикер). Този модел масло който продават обаче не е подходящо за автомобили модел след 90-та. Така, че марката не е гаранция, че това е вашето масло.no pain no pain
Коментар
-
Нека да формулирам въпросат си така:Искам да сложа пълна синтетика с оглед малкото километри на двигателят ми.Какво масло бихте ми препоръчали освен Селениа и ТУТЕЛА?Двигателят го виждате в подписа.35 000км.Понеже е нов искам да го карам с хубаво масло,макар да нямам намерение да карам колата до 300 000км.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Нека да формулирам въпросат си така:Искам да сложа пълна синтетика с оглед малкото километри на двигателят ми.Какво масло бихте ми препоръчали освен Селениа и ТУТЕЛА?Двигателят го виждате в подписа.35 000км.Понеже е нов искам да го карам с хубаво масло,макар да нямам намерение да карам колата до 300 000км.http://www.blockmotors.ru/mobil.php?....asp?lubID=5и още много....
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар