Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло VALVOLINE VR1 10w60

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Масло VALVOLINE VR1 10w60

Колеги,чудя се дали да не слжа посоченото в темата масло.Притеснява ме,че е за коли,които се ръчкат яко,но пък това предполага по-добра защитеност.Някак си ме блазни цената от 16 лева на литър и сякаш ми се нрави повече от Селениа-та.Някой има ли опит с масло от Valvoline?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Това масло не го знам, но щом казваш че е направено специално за коли които се "ръчкат" би трябвало да се сменява по често. А цена от 16 лв на литър не е малко. Аз карам със Valvoline 15w-40 Max Life и съм доста доволен , цената му при нас е 6 лв литъра.
    Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
    IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
    1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
    2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

Най-доброто масло като модел е това което производителя предписва за твоя двигател. Всички сериозни продавачи имат каталози в които пише кой модел масло е за твоя двигател. Ти само си избери марка
      no pain no pain

Коментар

Хм...това е така, но никой не може да ме убеди че и другите масла не са добри.Аз например карах с Валволин Макс Лайф 10-40 и бях много доволен, сега съм със Селения и също съм много доволен, както при Валволина.Чувал съм че Мобил1 и Мотул6610 също са добри.
        N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
          Чувал съм че Мобил1 и ........ също са добри.
          - Инка ли е?- Не. Бразилско е!- Хм. И то е добро...диалог от филма "Топло"
          no pain no pain

Коментар

Ясно е,че фиат ще предпишат италиански производител,но някак не мога да приема ,че световни марки като MOBIL,CASTROL,VALVOLINE,TOTAL,ELF ще са с по-лоши масла.

Коментар

Нещо не се разбираме:марка - търговска марка като Мобил 1, Валволин, Мотул и т.н.модел - ултра, мултра и т.н.Марката не определя качеството на маслото, а модела и онези цифрички, които точно производителя препоръчва (без конкретна марка и модел на маслото). В каталога на марката (която вие сте предпочели) има списък на автомобилите с вариантите на двигатели и срещу всеки стои моделът масло на тази марка и цифричките които са най подходящи. Т.е. не може да си вземете кво да е масло Валволин 10w40 и то да е най-доброто от марката конкретно за вашия двигател. Затова питайте продавача.Например сега продават масло Мобил по мрежата на Метро (практикер). Този модел масло който продават обаче не е подходящо за автомобили модел след 90-та. Така, че марката не е гаранция, че това е вашето масло.
              no pain no pain

Коментар

Именно-хората си стимулират собственото производство!А защо француззите препоръчват френски масла за колите си според теб?
                N.Y. State of Mind

Коментар

AlBundy написа:
                  sachma написа:
                  Чувал съм че Мобил1 и ........ също са добри.
                  - Инка ли е?- Не. Бразилско е!- Хм. И то е добро...диалог от филма "Топло"
                  Ти друга работа нямаш ли си освен да разказваш вицове от колекцията на Къци Вапцаров?
                  N.Y. State of Mind

Коментар

Написал съм ти каквото трябва, в случай че си пропуснал по-горе
                    no pain no pain

Коментар

Нека да формулирам въпросат си така:Искам да сложа пълна синтетика с оглед малкото километри на двигателят ми.Какво масло бихте ми препоръчали освен Селениа и ТУТЕЛА?Двигателят го виждате в подписа.35 000км.Понеже е нов искам да го карам с хубаво масло,макар да нямам намерение да карам колата до 300 000км.

Коментар

Мобил 1, утре ще ти кажа кой модел, къде и цена
                        no pain no pain

Коментар

dudulia написа:
                          Нека да формулирам въпросат си така:Искам да сложа пълна синтетика с оглед малкото километри на двигателят ми.Какво масло бихте ми препоръчали освен Селениа и ТУТЕЛА?Двигателят го виждате в подписа.35 000км.Понеже е нов искам да го карам с хубаво масло,макар да нямам намерение да карам колата до 300 000км.
                          MOBIL 1, 5W-50....зимата глезя Пунтото с това.Върха е, само дето 4л са 114 лв.Има го на почти всяка бензиностанция "Лукоил".Успех! http://www.blockmotors.ru/mobil.php?....asp?lubID=5и още много....
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
                          X