Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Придърпване!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Придърпване!

    Здравейте колеги,от известно време (доста е - не помня от кога) имам специфично продърпване на малките предавки до 3та вкл. когато отпусна газта или съм на много малка газ. Това го прави и на газ и на бензин. Търпи се но не е приятно (не е много силно) защото основно карам на градско а тогава тези режими се използват непрекъснато.Какво знам:1. Малки обороти - перфектни и на газ и на бензин - даже ако я пусна по нагорнище на първа на малки обороти си върви бавничко и ускорява леко докато ги изравни.2. Изрядни филтри и ел.инсталация3. Малък проблем със съединителя - при потегляне и преминаване на 2ра има придърпване което е сигурен признак за скъсана успокоителна пружина или такава на притискателя но го има откакто съм купил колата а тогава не беше така на бавен ход.Въпроса ми е : смятате ли че би могло да има нещо общо със съединителя (аз не мисля така) и от какво би могло да бъде при положение че на празен ход колата е идеална
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

    #2
    Малко късно се обаждам, но чак сега видях темата. Мога доста да споделя по подобен проблем, но ми кажи какво ти е запалването и впръскването. Аз съм със GM-Multec, но мисля, че това е по-маловажно. Важното е ,че и запалването се управлява от същото ЦПУ и пробемът ми продължи докато на НГ колата не спря напълно. Но дай подробности за да се опитам да ти подскажа. Освен вида на запалването и впръскването ме интересува, като отвориш капака и застанеш срещу колата, в лявата горна част, падаща се точно под капака имаш ли черна продълговата кутия покриваща група от релета и предпазители? Проблемът при мен бе изкл. тъп и в същото време сложен! Имаш ли индикация за контрол на инжекциона и тя някога премигвала ли ти е?
    Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000

    Коментар


      #3
      Преди няколко дни говорих с едно момче което е работи при най-знещия майтстор в Хасково и което в последно време върти целия сервиз защото шефа му си направи и сервиз в София итук работи само в събота. Та коментирах с него проблема ми и той каза че е имал подобен случай но не са успели по никакъв начин включително и сподмяна на почти всичко да го отстранят. В последствие когато собственика на колата (Темпра) подменил издуханите до тогава гърнета всички проблеми приключили. Аз доста съм склонен да вярвам на това защото моят ауспух е доста прояден от газта и гърнетата ми тропат а май преди да се издуха ауспуха нямах такъв проблем. Обяснението е маи че при отпускане на педала се получава и обратно всмукване и когот оттокът на изгорели газове не е добър засмуква в повече и няма добро горене.Иначе електрониката ми е проверена цялата.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

      Коментар


        #4
        Неплътности и проблеми по гърнетата могат да окажат влияние единствено на ламбда-сондата и оттам тя да бърка работата на мотора! Но първо сондата не е толкова бърза и второ на газ тя не работи, ако имаш емулатор, или работи, но не оказва влияние върху работата- казано най-общо. Проблем и на бензин и на газ откъм гърнетата можеш да имаш само при запушвания в същите. Проблемът не е в отделни елементи от дадена система, че да се сменят, а в окабеляванията към тях. Тук Митко е прав. При мен проблема се оказа в окислен предпазител подаващ захранване към ЦПУ-то, което е едно и за двете системи. Щом Митко казва, че имаш отделен блок само за запалването, може да се търси в неговите кабели и връзки. Освен, ако нямаш центробежен регулатор в делкото- и от тях прави така. Това е моят съвет. Щом си решил, че са гърнетата, сменяй ги и сподели. Успех.
        Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000

        Коментар

        Working...
        X