Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava 1.6 не държи обороти на студен двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Brava 1.6 не държи обороти на студен двигател

Колеги, брат ми има Fiat Brava 1.6 95г. Проблема е, че на студен двигател пали много трудно, не държи обороти и ако не се подава газ гасне. Стъпковия мотор е сменен от кола със същия двигател и промяна няма. А неговия стъпков мотор е слаган на другата кола и работи. Преди два дена беше на диагностика и излезе само грешка в ламбда сондата. Но това е ясно понеже е откачена. Мерихме температурните датчици, и те са в норма според данните от Autoda. Другото което е, че свещите са мокри от бензин. Давайте идеи от какво може да е тоя проблем с оборотите, че се видяхме в чудо с тая кола.

От кога е откачена ламбда сондата?
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Коментар

От няколко месеца.Тя направо е изкъртена от гърнето и кабелите са изолирани. Но колата си работеше и без нея. Кара се предимно на газ и до преди 2 месеца нямаше проблеми.

Коментар

Re: Fiat Brava 1.6 не държи обороти на студен двигател

johnni_b написа:
        Колеги, брат ми има Fiat Brava 1.6 95г. Проблема е, че на студен двигател пали много трудно, не държи обороти и ако не се подава газ гасне. Стъпковия мотор е сменен от кола със същия двигател и промяна няма. А неговия стъпков мотор е слаган на другата кола и работи. Преди два дена беше на диагностика и излезе само грешка в ламбда сондата. Но това е ясно понеже е откачена. Мерихме температурните датчици, и те са в норма според данните от Autoda. Другото което е, че свещите са мокри от бензин. Давайте идеи от какво може да е тоя проблем с оборотите, че се видяхме в чудо с тая кола.
        В каква норма е датчикът на термостата, колега?И моят беше в норма, но се оказа, че нормата ми не е вярна

Коментар

Дроселова клапа?
          Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ

Коментар

Working...
          X