Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за ламбда сонда

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за ламбда сонда

Здравейте колеги,обръщам се към вас за следния проблем с ламбда сондата ми.Значи карам фиат пунто 1.2 75hp.Още когато купих колата тя беше с премахната ламбда сонда,и мястото на което принципно седи(всеки който кара пунто знае местоположението й,точно след изпускателния колектор веднага след гарнитурата на двуцевката) е заварено и вече там няма как да се постави нова.До сега не съм имал проблем с разхода на колата и не съм се и замислял да купувам нова,обаче наскоро поставих газов инжекцион и разхода на газ ми е страшно много.От 9-10 на бензин ми скочи на 13-15 газ градско.Няколко пъти ходих за настройки но нищо не се променя,газаджията ми каза че компютъра показва прекалено богата смес на бензин и от там се вдига разхода и на газ.Веднага се сетих че може да защото нямам ламбда сонда.От доста време тук във форума а и по морги не мога да открия двуцевка за да мога да си я сменя и да си купя сонда.Днес обаче си сменях гумите и случайно видях че на двуцевката малко след меката връзка(преди катализатора) имам оставено място за поставяне на сонда,като само се отвърта един болт,и се завърта сондата.Та въпроса ми е дали ако си купя нова сонда и удължа кабелите и,мога да я поставя там,или няма да има смисъл от цялата галимация.Извинявам се за дългия пост,но трябваше максимлано да обясна нещата за да можеше да ме разберете.
Working...
X