Здравейте колеги,обръщам се към вас за следния проблем с ламбда сондата ми.Значи карам фиат пунто 1.2 75hp.Още когато купих колата тя беше с премахната ламбда сонда,и мястото на което принципно седи(всеки който кара пунто знае местоположението й,точно след изпускателния колектор веднага след гарнитурата на двуцевката) е заварено и вече там няма как да се постави нова.До сега не съм имал проблем с разхода на колата и не съм се и замислял да купувам нова,обаче наскоро поставих газов инжекцион и разхода на газ ми е страшно много.От 9-10 на бензин ми скочи на 13-15 газ градско.Няколко пъти ходих за настройки но нищо не се променя,газаджията ми каза че компютъра показва прекалено богата смес на бензин и от там се вдига разхода и на газ.Веднага се сетих че може да защото нямам ламбда сонда.От доста време тук във форума а и по морги не мога да открия двуцевка за да мога да си я сменя и да си купя сонда.Днес обаче си сменях гумите и случайно видях че на двуцевката малко след меката връзка(преди катализатора) имам оставено място за поставяне на сонда,като само се отвърта един болт,и се завърта сондата.Та въпроса ми е дали ако си купя нова сонда и удължа кабелите и,мога да я поставя там,или няма да има смисъл от цялата галимация.Извинявам се за дългия пост,но трябваше максимлано да обясна нещата за да можеше да ме разберете.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за ламбда сонда
Collapse
Реклама
Collapse