Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Увеличен страничен наклон на предно дясно колело на Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Увеличен страничен наклон на предно дясно колело на Типо

Смених си накрайниците на кормилната рейка и закарах колата на стенд (бях във Видин малко почивните дни) на Facom с данни а моето Типо и се оказа следното лошо нещо - бяга ми предната дясна гума от нормалните данни.Става дума че седи изкелефинчена навътре в горния си край.Геометрията на останалите колела е идеална (предно ляво и задните две).Майстора сметна че се дължи на проблем отгоре в тампона на макферсона или някой лагер по там и оттам да идва изменението в наклона (тъй като носача не е проблемен и геометрията на ноасчите и магарето е идеална).От същата страна си го има проблема за който писах по-рано да удря зверски по някои дупки при положение че амортисьора е нов.Възможно ли е да е горе пробема за да се изръсвам 20-тина лв за разглобяването на окачването от тази страна?Благодаря!
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Не разглобявах аз а един "майстор" който даже не ми беше стегнал гумите и щях да се пребия като си взех колата така че сещай се колко го е погледнал изобщо.Шарнира не е никак лош и не хлопва грам.Отделно че носача стои точно като по техническите данни на стенда но главината бяга и то не с малко (почти 3 градуса при нормални до 2).Причината мисля че е горе и ще разглобя в скоро време да видя.Благодаря!

Коментар

zfa159 написа:
      Не разглобявах аз а един "майстор" който даже не ми беше стегнал гумите и щях да се пребия като си взех колата така че сещай се колко го е погледнал изобщо.Шарнира не е никак лош и не хлопва грам.Отделно че носача стои точно като по техническите данни на стенда но главината бяга и то не с малко (почти 3 градуса при нормални до 2).Причината мисля че е горе и ще разглобя в скоро време да видя.Благодаря!
      Вдигни колата на крик или на подемник , свали гумата и хвани с двете ръце пружината и разклати макферсона и гледаи през това време дали мърда горе тампона ,пък ако е е разбит тогава го сваляи.Също така можеш да провериш дали е стегнат тампона към стеблото на амортисьора.Другия проблем които се сещам , да не би да си ударил някъде зверската в дупка и ботуша да е подал?
      Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
      IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
      1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
      2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

Горе. Може и коша ти да е свит. Блъскано и неоправено като хората. На Типото няма ли две положение на ъгъла на амортисьора?
        no pain no pain

Коментар

Два ъгъла на амортисьора ще рече?Като свалях гумата оня ден гледах че като ударя с чука по главината (избивах накрайника на рейката) и мърдаше нагоре-надолу доста (около сантиметър близо в момента на удъра).Като го хвана с ръка обаче не мърда свободно.Отгоре отворих капачето на тампона и гледах като клатя колата че няма помръдване спрямо самото купе.Отгоре не може да е крив коша защото я гледах за удъри от тази страна и геометрията си я пази а и преди си го нямаше проблема.Откакто се разхлопа амортисьора от тази страна се появи проблема.За жалост не съм се сетил да накарам майстора да погледне тампона а той нищо не каза да му има ако изобщо го е гледал.

Коментар

ами тези дни нямах интернет и затова не съм писал какво съм правил.То аз и нищо не съм направил де.Като сменях накрайниците ми направи впечатление че като удрях с чука подскачаше нагоре-надолу цялата главина доста в сравнение с другата и утре като разглобя ще видим.Доколкото съм гледал май не е скъсано горе нищо ама утре ще се занимая по-обстойно.Благодаря!

Коментар

Working...
            X