здравеите имам едно надявам се малко проблемче колата е фиат браво 103 конялапичката на ръчната спирачка започна да премигва,кабелът които влиза в датчика които е под самата ръчна спирачка ок въпросът ми е къде свършва и в какво влиза друят краи ?къде да търся проблема ,иначе ръчната си работи много добре проблема е само премигващата индикация
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с лампичката на ръчната спирачка фиат браво
Collapse
X
-
Таблото подава +12 към лампата за ръчна спирачка/ниско ниво на течността. Лампата взема маса по този кабел, който стига до ключето под лоста. Демек - тоя кабел е минусът на лампата за ръчна. Ако ти примигва без да е вдигнат лостът - провери това, което е писал колегата nsn. При мен също примигва, но само като е вдигнат лоста. Като го разбутам малко, се оправя.
Коментар
-
ogi28b написа:Таблото подава +12 към лампата за ръчна спирачка/ниско ниво на течността. Лампата взема маса по този кабел, който стига до ключето под лоста. Демек - тоя кабел е минусът на лампата за ръчна. Ако ти примигва без да е вдигнат лостът - провери това, което е писал колегата nsn. При мен също примигва, но само като е вдигнат лоста. Като го разбутам малко, се оправя.
Коментар
-
Абе престанете с тея накладки отпред бе хора, човекът има друг проблем, написано е точно и ясно. Стига сте го заблуждавали. Djope - щом ти присветва по дупки и неравности, провери нивото на спирачна течност. Когато накладките се поизносят, течността намалява и нивото и пада, а ако е била по-малко от необходимото - поплавъкът започва да контактува и да подава сигнал че е доста ниско. Като минеш през дупка - разклаща се и контактува, съответно - лампата ти примигва. Иначе - кабелът, за който питаш - тръгва от таблото. Но не мисля, че проблемът е от него.
Коментар
-
Да - прав е Оги! Лампичката за износени накладки е друга. Да не се бърка с тази за ниско ниво на спирачната течност и издърпана ръчна.Колега, като за начало - откачи едната букса, която е на капачката на казанчето за спирачната течност. Ако проблема изчезне, а имаш течност между мин и макс - сменяш капачката. Но ако не изчезне - проблема е в ключето на ръчната. Откачаш буксата на ръчната. Проблем ще е ако не изчезне и тогава проблема! Но ще го мислим къде е окъсяването. Засега направи двата опита и пиши за резултата!Няма връзка този проблем със смяната на мембраните!
Коментар
-
Emil74 написа:И аз имам този проблем на Мареата. Понякога не светва веднага, а след няколко минути. После ссе включва първо тази лампа, а секунда по-късно и лампата за ABS.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар