Проблема е следния - колата работи неравномерно, глъхне на 1-ва и 2-ра скорост в ниските обороти (1000-2000), не ускорява. Над 2000 об/мин. работи нормално.След 2-3 километра като позагрее почва да работи като часовник. Съмнявам се в свещите, но нека по-опитните да кажат мнението си. Разхода ми изглежда нормален за този мотор - ~7/100 извънградско, ~10/100 в града. Ще я карам на диагностика тези дни, но мисля че с ECU-то няма грижи. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, нека сподели как (и къде) го е решил.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Придърпване на студена Брава 1.6 16V
Collapse
X
-
Re: Придърпване на студена Брава 1.6 16V
venioid написа:Проблема е следния - колата работи неравномерно, глъхне на 1-ва и 2-ра скорост в ниските обороти (1000-2000), не ускорява. Над 2000 об/мин. работи нормално.След 2-3 километра като позагрее почва да работи като часовник. Съмнявам се в свещите, но нека по-опитните да кажат мнението си. Разхода ми изглежда нормален за този мотор - ~7/100 извънградско, ~10/100 в града. Ще я карам на диагностика тези дни, но мисля че с ECU-то няма грижи. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, нека сподели как (и къде) го е решил.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
-
аз имах подобен проблем: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...1%E5%ED%E5от тогава съм сменил горивния филтър, и съм мерил компресията (беше ок), ма проблема май си стои, но се отказах да му мисля, защото нито динамиката нито разхода са ми нарушени...казвай ако стигеняш до решение.Успех!П.С. още в началото ходих на диагностика във Вантотрейд, и не откриха нищо....."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
spark написа:Това датчика, който е в термостата ли е? Защото и при мен като я запаля и е студена се чуди да загасне или не. След 1-2 мин се стабилизират оборотите. Сменил съм - термостат, свещи, кабели, горивен филтър, въздушен филтър и без никаква промяна.
Коментар
-
И аз имам подобен проблем.Ходих на диагностика два пъти и ми казаха че колата си е наред.Иначе съм сменил свещи,кабели, бобина, термостат(с два датчика на него),въздушен филтър,горивен филтър,ангренажен ремък, катализатора махнах и проблема остана.Само сондата в резервоара не съм проверявал дали не е замърсена.Ако някой знае как се проверява да сподели.Държа да разбера от какво е, понеже ми страдат и динамиката и разхода.Като чета из форума оставам с впечатлението че доста колеги го имаме тоя проблем.Изглежда че като се осере някой датчик и симптомите на всички са приблизително еднакви.УСПЕХ!!!
Коментар
-
dani написа:И аз съм със същия проблем, сменях свещи, кабели бобина, но няма ефект. Давайте други идеи.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
След смяна на свещи, въздушен и горивен филтър, чистене на стъпковия мотор за празния ход - промяна няма при мен. Диагностиката с екзаминера на Бобо (http://clubalfaromeo.com/forum/profi...597e4e9a164d08) показа, че всичко по мотора и датчиците е наред.Остана само кабелите да проверя, но се съмнявам смяната им да реши проблема - при топъл мотор всичко е наред, а и простия тест с гледането за искри на тъмно доказа липсата на такива...Вече останах без идеи, накрая ще реша, че е конструктивен недостатък и ще се примиря или ще взема радикалното решение - смяна на колата, както постъпих с Пунтото преди месец.Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
Пробвай с добавка за почистване на инжектора - REDEX. При мен имаше придърпване на студена кола, когато при добра скорост за 2-ра или 3-та съответно настъпя рязко педала на газта и колата придърпваше доста. След около 100км с добавката явно се е поизчистил малко инжектора и днес я пробвах няколко пъти и придърпването дори и на натиснат докрай педал на газта го нямаше.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар