Колеги, от 10 дни съм с нови зимни гуми отпред на Бравата( DAYTON от МЕТРО). Не забелязах дали веднага след поставянето, но от около 3-4 дни усещам силно пружиниране при преминаване на малки неравности с около 40 km/h., дори си разливам кафето . Гумите са 175/65/14, a старите бяха 185/55/14. Дали пружинират гумите или амортисьорите са за коша вече? Питам защото досега не съм карал с такъв размер гуми и не знам дали е нормално.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подскача ми предницата
Collapse
X
-
Re: Подскача ми предницата
Валентино_88 написа:..., дори си разливам кафето ...FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Проблема може да е в недобре балансираните гуми и амортисьориНЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!
Коментар
-
Аз това го имам от една година.... ако е същото като при теб де. Сменях два пъти амортисьори обаче е едно и също. В момента като завали дъжд и возията става все едно карам съвсем друга кола(оправя се) А като е сухо подскача като скакалец.... обяснявам си го с тампони за смяна(на носачите) При теб може и да е амортисьор- пробвай я, натисни предницата и виж дали се спира на второто люшване или продължава да се клатиFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
При мен имам същия проблем, смених носачите и сега и зимните гуми сложих и предницата почна да пружинира на леко каране в града. Отидах да я погледнат и ми казаха, че са блокирали амортисьорите, и верно като дигнаха предницата и я пуснаха после тя седеше в горно положение, амортисьора не се пребираше (не се згъна от тежеста на мотора). И сега търся да видя какви амортисьори да вземам.
Коментар
-
Валентино_88 написа:Колеги, от 10 дни съм с нови зимни гуми отпред на Бравата( DAYTON от МЕТРО). Не забелязах дали веднага след поставянето, но от около 3-4 дни усещам силно пружиниране при преминаване на малки неравности с около 40 km/h., дори си разливам кафето . Гумите са 175/65/14, a старите бяха 185/55/14. Дали пружинират гумите или амортисьорите са за коша вече? Питам защото досега не съм карал с такъв размер гуми и не знам дали е нормално.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Валентино_88 написа:Колеги, от 10 дни съм с нови зимни гуми отпред на Бравата( DAYTON от МЕТРО). Не забелязах дали веднага след поставянето, но от около 3-4 дни усещам силно пружиниране при преминаване на малки неравности с около 40 km/h., дори си разливам кафето . Гумите са 175/65/14, a старите бяха 185/55/14. Дали пружинират гумите или амортисьорите са за коша вече? Питам защото досега не съм карал с такъв размер гуми и не знам дали е нормално.НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!
Коментар
-
Категорично си за нови. Незнам обаче какво да те посъветвам. За мен амортисьорите на Каяба са добър вариант. Колегите хвалят Монро, но аз лично съм ги хващал в много издънки и съм резервиран към тях. Това, което казваш обаче е силно притеснително. Не само от гледна точка на безопасност. Един вдървен и един омекнал амортисьор доста бързо и сигурно ще убият стабилизиращата щанга и биалетите, а може и още нещо. Та съветът ми е да не се бавиш много много със смяната. Е, не знам в каква степен е това, което твърдиш но имай едно на ум.Поздрави.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар