Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За показанията на дисплея на Fiat Punto 2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За показанията на дисплея на Fiat Punto 2

Здравейте колеги! Не съм от най редовните тук с коментари и теми но не минава и ден без да чета форума ... както и да е по темата след малкия ми инцидент с фиат пунто 95г. миналият петък при който то се оказа тотален брак се задомих с фиат пунто 2 от 2000г. Всичко е перфекто но тези показания на дисплея ме объркват. Ако може някои да ми разталкува какво значат тези неща km/l ; А ---- което сега пище 245 вместо тирета и другите там неща. от всичко схванах само общия километраж, средната скорост, дневния километраж. Благодаря предварително и се извинявам за може би глупавата тема.P.S. Нямам сервизна книжка за да проверя а единствената която намерих в интернет мисля, че беше на македонски :DГрешен раздел -> Преместена. Модерирано заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org

кола

Точно на Македонски то си се разбира все едно български Има книги за кола и във форума дори :D
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Fiat punto 2 нжда от помощ.

ic3t0_bg написа:
      .... миналият петък при който то се оказа тотален брак се задомих с фиат пунто 2 от 2000г. Всичко е перфекто но тези показания на дисплея ме объркват. Ако може някои да ми разтълкува какво значат тези неща km/l ; А ---- което сега пище 245 вместо тирета и другите там неща. от всичко схванах само общия километраж, средната скорост, дневния километраж. Благодаря предварително и се извинявам за може би глупавата тема.P.S. Нямам сервизна книжка за да проверя а единствената която намерих в интернет мисля, че беше на македонски :D
      - Km/l е показва колко км. могат да се изминат с литър бензин/нафта, разделено на 100 показва средния разход напр. 100/12.8 km/l=7.8 л.;- А 000 км. или ---- когато светне лампата за резервата е, колко км. могат да се изминат с горивото, което има в резервоара на колата при моментния разход показан на бордовия компютър;- Има и още едно показание:- Часове/минути през които е работила колата, както и от предишното зануляване на бордовия компютър/дневния километраж;
      Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
      Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
      Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
      Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

Благодаря много за бързите отговори От 2 дена съм с тази кола и се бях пообъркал от тези km/l и другите там

Коментар

ic3t0_bg написа:
          Благодаря много за бързите отговори От 2 дена съм с тази кола и се бях пообъркал от тези km/l и другите там
          Първоначално наистина е малко объркващо но се свиква

Търси се..

Коментар

Да. Но колата е страхотна въпреки, че е мъничето с 1.2 60 коня върви си доста прилично Само забележката е ,че са ми строшени фарчетата или по скоро планките с които се захващат по 1 2 на фар са счупени а цените за нови са..... та мисля да видя да ги залепя някак и приемам идеи

Коментар

Re: Fiat punto 2 нжда от помощ.

FIRE 8V написа:
              ic3t0_bg написа:
              .... миналият петък при който то се оказа тотален брак се задомих с фиат пунто 2 от 2000г. Всичко е перфекто но тези показания на дисплея ме объркват. Ако може някои да ми разтълкува какво значат тези неща km/l ; А ---- което сега пище 245 вместо тирета и другите там неща. от всичко схванах само общия километраж, средната скорост, дневния километраж. Благодаря предварително и се извинявам за може би глупавата тема.P.S. Нямам сервизна книжка за да проверя а единствената която намерих в интернет мисля, че беше на македонски :D
              - А 000 км. или ---- когато светне лампата за резервата е, колко км. могат да се изминат с горивото, което има в резервоара на колата при моментния разход показан на бордовия компютър;
              Само дето разхода не е моментен, а е комбинирания. Това l/km го показва от нулирането, докато не се нулира отново, демек е осреднено за изминатите километри. Може да ти пише 15km/l, но това не значи, че в момента ти харчи 1l/15km, а значи че средно за километрите(напр. изминати 100), за всеки 15 от тях е харчило по литър. Иначе другото е така. Пред показанието с километрите, които могат да се изминат с оставащото гориво има буква А при мен.А чертите "---" ги показва на мястото на разхода, когато още няма показание - например до около километър след нулиране.

Коментар

Fiat Punto 188 - Показания на дисплея(бордовия компютър):Range to empty = shows the distance in km (ormiles) that the car can still cover before needing fuel,assuming that driving conditions are kept unvaried.The display will show

Търси се..

Коментар

Working...
                X