Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми от калпави свещи.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблеми от калпави свещи.

Пускам тази тема,защото изкам да изтъкна някои проблеми,които биха могли да се появят вследствие на менте свещи.Аз лично страдах от заблудата,че карам с що годе читави нови свещи "EYQUEM" RFC58LZ2E,купени от всеизвестният магазин за авточасти тип"менте"-ЕВРО 07.Кога започна заблудата-началото на 2008,а свърши преди седмица.Тогава реших да си ги подменя ей така-за пробата с "BRISK" SILVER LPG DR15YS-9.Отидох до магазина на "Вест ауто" в Младост и си ги взех на цената от 20 лв.Може да не са кой знае какво,може да предизвикам мненията на много колеги относно марката,но не това е целта на темата ми.Нито искам да хваля марката,нито магазина.Убеден съм ,че каквато и друга читава марка да сложех разликата пак щеше да е от земята до небето(стига да не е купена от Евро 07!!!).Взех тези,защото засега нямат(много)ментета или ако имат са лесно различими,но както и да е.Три години съм карал съвсем друга кола,ако може така да се каже и никога не съм поставял под съмнение точно свещите.Проблемите-лашкане на колата при отпускане на газта на ниска предавка напред-назад(при принудителен празен ход;тогава именно хлопането откъм скоростите си беше страшно,сякаш всеки момент ще изпаднат на пътя),сравнително висок разход,хъркане при ускоряване откъм двигателя,бавно загряване.Проблеми които не са ми правили и много-много впечатление,защото си мислех,че тоя мотор 1.4 12V така си загрява(до работата 5 км в задръстване загряваше напълно чак когато пристигах там,като време пътя е 20-30 минути).Хъркането го отдавах на износени синхронизатори,ама и след като смених маслото на скоростите си остана същото.Викам си "ами изтормозени са ми скоростите-ще карам докато издържат".Относно лашкането на скорост и отпуснат педал на газта какво ли не търсих-моторче на празен ход-изправно;съединителя-нов марка "Valeo",няма как да е от него;TPS-изправен;накрая мислех,че проблема е бензинов(филтър,инжектор,ламбда)е няма начин- сменени или мерени по един или друг повод,няма как да е от тях,а и след монтажа на газовата проблема пак го имаше и на газ и т.н. и т.н. Накрая реших,че нещо по трансмисията е повредено(пак обвиних прословутите скорости или в частност диференциала).Неудобството при намаляване на скороста му свикнах и намалявах по инерция предимно.А и не го правеше всеки път проблема с лашкането.Разхода на бензин и на газ беше срамен,спрямо този на други колеги от Форума със същият двигател.Ама как да се усъмня в тъпите свещи-купени нови,с нови кабели....всичко както си му е реда.Кабелите между другото също са EYQUEM и също от Евро 07.Другата седмица ще си взема Тесла,а тия отиват на боклука ей така-профилактично,че като гледам убавците какви свещи ми продадоха представям си кабелите какви са им Тогава цялата пре%$@вка стана наведнъж взех ги заедно По-добре да си бях карал със старите с които си бях купил колата Заблуждаващото в случая е,че със "искроподателите" на EYQUEM палеше винаги от четвърт оборот,стабилни обороти на празен ход,не придърпваше при ускоряване(само дето конете са ми били с около 20 по-малко и сега не мога да си позная колата) въобще как да се усъмня точно в свещите.Аз лично от тоя магазин вече и крушка за задния номер няма да си взема.Знаех,че продават ментета отдавна и от мненията на хора и от лични впечатления,но сега съм твърдо убеден.Гледам има много колеги със подобни проблеми като например лашкането при принудителен празен ход и т.н. и се надявам да им помогна малко или много с горенаписаното.Не е изключено съфорумци със подобни симптоми да имат именно същият проблем,а ето колко елементарно и нетрудоемко може да се разреши понякога всичко.Всичките проблеми изчезнаха след подмяната на свещите.П.с. Ако модераторите сметнат,че темата не е в правилният раздел моля да я преместят.
    Fiat 1.4 12V
    Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
    Да си втори значи да си първи сред загубилите.
    Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Working...
X