Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лек шум след смяна на ангренаж

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лек шум след смяна на ангренаж

Здравейте колеги,след като значително пресрочих моят ремък, най-накрая го смених.1. Ремък Дайко2. Ролка оригинална - със заводска щампа и тем подобниКупени са от АХМ - Младост, София.След монтажа им лично от мен всичко е наред с изключение на едно леко виене между 1000 и 1500 об/мин. Двигателя ми е изключително тих и се чува, но е доста тихо все пак. Ако беше дизелов двг, със сигурност нямаше да се чуе според мен. Но го има. Чудя се, дали е ремъка или е ролката? Как мислите? Към старите ремък и ролка нямам особенни забележки, особенно към ролката и ми минава идеята да я измия, гресирам и върна, а новата да я рекламирам. А може би не си заслужава упражнението? Интересното е че като че ли на студено го няма, та по тази причина може и ремъка да е.Хлабината на ремъка съм я оставил приблизително както си беше. В най-дългата част има отклонение около 1см. Така е и показано по разните документи. Лошото при Пандата, е че всяка проба е свързана с доста разглобяване - сваля се тампона на двг и конзолата която го държи и т.н. Та дайте идеи? Да го мисля ли на този етап или да поизчакам? Пак казвам, виенето е много леко но го има, за разлика отпреди. Благодаря.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Така, вече е сигурно, че на студено го няма. Преди малко слезнах и запалих, мотора беше вече прилично изстинал и шума отсъстваше.

Коментар

Аз лично имах подобен проблем,като я форсирам и в момента в които оборотите паднат почти до нормални имах едно леко присвирване,оказа се ,че съм пренатегнал ремъка
      Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
      EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
      EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Хм, освен утре да пробвам малко да го охлабя.

Коментар

не може да няма някакъв белег колко да натегнеш ролката. Аз лично не бих го търпял, днес е малко, утре може да стане беля. Скоро ще застудее яко и ще имаш по-сериозни набл’дения, но като на студено го няма, а на топло вие, аз лично не бих го охлабил, а натегнал.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
            не може да няма някакъв белег колко да натегнеш ролката. Аз лично не бих го търпял, днес е малко, утре може да стане беля. Скоро ще застудее яко и ще имаш по-сериозни набл’дения, но като на студено го няма, а на топло вие, аз лично не бих го охлабил, а натегнал.
            Не е много редно да го натягам повече, ще го пренатегна Ако пък ако го разляба при корема ще почне много да мята. Просто резервните части са ................. Преди време лекувах подобен проблем но беше по-изразено виенето. Оправи се с нова ролка. При мен е много слабо и то само до 1500 об. На тези обороти изчезва рязко, като дявол от тамян

Коментар

при най дългата си част от ремака където не се опира до нищо трябва да можеш да го завъртиш на 90 градуса и няма да имаш проблеми пробвай ако ти се занимава и сподели резултатът успех
              Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                при най дългата си част от ремака където не се опира до нищо трябва да можеш да го завъртиш на 90 градуса и няма да имаш проблеми пробвай ако ти се занимава и сподели резултатът успех
                Еми точно тази проверка не направих, защото забравих. Но при положение, че поддава около сантиметър при натискане с пръст, най-вероятно и ще се завърти. Уф, ако не падне сняг, утре май ще разглобявам. Ако остане време де. Не ме мързи. Освен това старата ролка вече е измита и гресирана и като нищо ще си я поставя а новата ще връщам.

Коментар

При положение, че се проявява на загрял двг, дали пък не е водната помпа. Но тя първо нямаше теч, второ нямаше луфт и трето лагера не хруптеше. При всички положения в антифриза вече има МТС(политрон) и ще видим.

Коментар

Тази сутрин отсъстваше шума. Ако се задържи така, може и водна помпа да се окаже. Но сутрините са и по-студени. При всички положения, този шум не е толкова притеснителен, ще покарам известно време така и ще пиша как се развиват нещата.

Коментар

това за водната помпа хич не се знае. Преди почти 2 год смених водна помпа на бравото и новата свирука на студено, 2-3 минути и после е тишина. Доста време и км минаха оттогава. Не е задължително на топло да вие
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ето развитието.Разглобих пак и охлабих леко ремъка. Според мен повече няма да се прояви този шум. Може би наистина малко повечко го бях опънал. Специално при пандата, завъртане на 90гр. не може да бъде проверка, защото няма по-дълъг участък от 20-сантиметра. Ако го оставя толкова хлабав, ще е прекалено.

Коментар

Ремакът се завърта на 45 градуса а не на 90.
                          Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
                            Ремакът се завърта на 45 градуса а не на 90.
                            На 45гр. става :D Шумът отсъства. Смятам проблема за решен.

Коментар

Working...
                            X