Здравейте колеги,след като значително пресрочих моят ремък, най-накрая го смених.1. Ремък Дайко2. Ролка оригинална - със заводска щампа и тем подобниКупени са от АХМ - Младост, София.След монтажа им лично от мен всичко е наред с изключение на едно леко виене между 1000 и 1500 об/мин. Двигателя ми е изключително тих и се чува, но е доста тихо все пак. Ако беше дизелов двг, със сигурност нямаше да се чуе според мен. Но го има. Чудя се, дали е ремъка или е ролката? Как мислите? Към старите ремък и ролка нямам особенни забележки, особенно към ролката и ми минава идеята да я измия, гресирам и върна, а новата да я рекламирам. А може би не си заслужава упражнението? Интересното е че като че ли на студено го няма, та по тази причина може и ремъка да е.Хлабината на ремъка съм я оставил приблизително както си беше. В най-дългата част има отклонение около 1см. Така е и показано по разните документи. Лошото при Пандата, е че всяка проба е свързана с доста разглобяване - сваля се тампона на двг и конзолата която го държи и т.н. Та дайте идеи? Да го мисля ли на този етап или да поизчакам? Пак казвам, виенето е много леко но го има, за разлика отпреди. Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лек шум след смяна на ангренаж
Collapse
X
-
не може да няма някакъв белег колко да натегнеш ролката. Аз лично не бих го търпял, днес е малко, утре може да стане беля. Скоро ще застудее яко и ще имаш по-сериозни набл’дения, но като на студено го няма, а на топло вие, аз лично не бих го охлабил, а натегнал.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:не може да няма някакъв белег колко да натегнеш ролката. Аз лично не бих го търпял, днес е малко, утре може да стане беля. Скоро ще застудее яко и ще имаш по-сериозни набл’дения, но като на студено го няма, а на топло вие, аз лично не бих го охлабил, а натегнал.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
nsn написа:при най дългата си част от ремака където не се опира до нищо трябва да можеш да го завъртиш на 90 градуса и няма да имаш проблеми пробвай ако ти се занимава и сподели резултатът успехPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ето развитието.Разглобих пак и охлабих леко ремъка. Според мен повече няма да се прояви този шум. Може би наистина малко повечко го бях опънал. Специално при пандата, завъртане на 90гр. не може да бъде проверка, защото няма по-дълъг участък от 20-сантиметра. Ако го оставя толкова хлабав, ще е прекалено.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар