Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размер гуми - скорост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Размер гуми - скорост

Колеги съжалявам ако темата се повтаря,но скоро се натъкнах на някои несъответствия във скоростта на колата в зависимост от размера на гумите.Можете ли да ми кажете с какъв размер трябва да са гумите на Типо 1,6 75 коня, така че скороста показана на скоростомера да отговаря на действителната такава?
    Нека Спрем Войната По Пътищата !!!
    http://forum.fiat-bg.org/profile.php...profile&u=8539

Размера,който е зададен от производителя е 165/65/14
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Re: Размер гуми - скорост

super_s написа:
      Колеги съжалявам ако темата се повтаря,но скоро се натъкнах на някои несъответствия във скоростта на колата в зависимост от размера на гумите.Можете ли да ми кажете с какъв размер трябва да са гумите на Типо 1,6 75 коня, така че скороста показана на скоростомера да отговаря на действителната такава?
      Винаги има разминаване в скоростта...така е за всички автомобили. Проверявал съм на БМВ, Типо, Брава, Стило, Ситроен Ц4, GL550, Q7, Опел кадет, Мицубиши галант, Смарт форту и в общи линии всяка кола в която съм си пуснал навигацията съм я гледал за разлика.. Проверявал съм с 3 различни ГПС-а (Гармин нуви, Holux M1000, Нокиа 5800) и разликата е ясна. При всички разминаването започва от около 60-65км/ч и колкото повече се увеличава скоростта толкова по-голяма става разликата като към 170км/ч е около 10 т.е. когато на таблото пише 170 на ГПС-а пише 160. При мен единствено на бравата нещата бяха 100% точни когато сложих 16" джанти с 205/45/16. Тогава всичко си пасваше, но определено тези размери гуми и джанти не са препоръчаните за модела автомобил от производителя.
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

ivailo rachev написа:
        Размера,който е зададен от производителя е 165/65/14
        Колега благодаря за бързия отговор.Надявам се информацията ти да е надеждна,защото по нея ще търся зимните гуми

Коментар

Тогава си сложи 165/70/14, щом е за зимни. Ще си по-доволен
          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
            Тогава си сложи 165/70/14, щом е за зимни. Ще си по-доволен
            Колегата е прав,щом е за зимни с по-високите гуми ще си доволен повече,а до колко ми е надеждна информацията това е размера зададен от производителя :P
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ре

По принцип мислех да сложа 185/60/14 - така разликата в скоростомера е -1км/ч а разликата в диаметъра е +8мм което не измества центъра на тежестта.Другия ми вариант е 175/65/14 тук е -2км/ч но диаметъра расте до +13мм.По принцип съм за по широките гуми.Стана така че зимата я има 1 месец и половина сняг я няма и за това търся по голяма контактна площ.Но се сблъсках с тези разлики и затова исках да разбера какви са заводските параметри.

Коментар

На 165/65/14 ,колата стои като на моливи.За това мое лично мнение:летни 185/60/14 или 195/50/15 и зимни 175/65/14.До сега карах с 185/65/14 ,обаче колата става много тромава и много ми вдига разхода,на които и да кажа че лятото ми харчи повече от зимата ,всеки се смее,но е факт
                Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

аз лятото карам с 195 50 15 и сум доволен от стабилността,сега зимата ще карам с 185 60 14, но темата беше за това какви са заводските размери на колата заради разликата във скороста която се получава след нашите модификации

Коментар

ПРи тези гуми които слагаш ,разликата е 1км,караи и си свиркаи,в нормата си
                    Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                    EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                    EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

viktorsterev написа:
                      ПРи тези гуми които слагаш ,разликата е 1км,караи и си свиркаи,в нормата си
                      Да и аз ги смятах на калкулатора, но незнаех заводките колко са.

Коментар

Working...
                      X