Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вода в колата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вода в колата

Здравейте колеги. Последните дъждове ми направиха голям проблем. Напълни ми се подземния гараж и стигна до там че като тръгнах да изкарвам колата (Fiat Marea) , педалите и те бяха под вода. Изкарах си я всичко нормално но цялата е подгизнала сега се чудя как да я изсуша. Вътре колата цялата е подгизнала и почва да лъха на мухъл. Тръгнах да махам мукета и по специално пода на колата и стигнах до скоростния лост и ръчната. Пластмасата се клати но не може да излезе.А не мога да изкарам мукета без тази пластмаса. Някой да знае как да я демонтирам? Ако и друг се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели . Всякакви съвети ще са ми от полза. Благодаря предварително.

Re: Вода в колата

BigApp1e написа:
    Здравейте колеги. Последните дъждове ми направиха голям проблем. Напълни ми се подземния гараж и стигна до там че като тръгнах да изкарвам колата (Fiat Marea) , педалите и те бяха под вода. Изкарах си я всичко нормално но цялата е подгизнала сега се чудя как да я изсуша. Вътре колата цялата е подгизнала и почва да лъха на мухъл. Тръгнах да махам мукета и по специално пода на колата и стигнах до скоростния лост и ръчната. Пластмасата се клати но не може да излезе.А не мога да изкарам мукета без тази пластмаса. Някой да знае как да я демонтирам? Ако и друг се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели . Всякакви съвети ще са ми от полза. Благодаря предварително.
    Правилно си се насочил към сваляне на мокета.Предполагам, подлакътника ти пречи да извадиш подовата настилка.Ако е така, той се държи на 7 винта: под подложката на жабката под пепелника, под едно капаче, под лоста на ръчната, на дъното на жабката в подлакътника и по един от ляво и дясно в задната част (виждат се като седнеш отзад, а преди това си бутнал предните седалки напред)А, има още две видии, които държат допълнителните капаци, които са продължение на подлакътника и се намират под таблото. Тях също ги държат и две интересни джаджи, чието наименование не зная, но се свалят чрез натискане в средата... ще се ориентираш, като ги видиш.Топката на ск. лост се сваля с дърпане нагоре, а вече освободената конзола на подлакътника се повдига първо от задния край ( при максимално разхлабена ръчна) и се издърпва 8-10см назад и после нагоре. Като свалиш мокета, го занеси на някоя мивка, където перат килими, а парчетата под краката на шофьора и пасажерите(намират се под мокета) просто ги оставяш да изсъхнат)

Коментар

Скоростният лост не пречи, а ръчната трябва да се отхлаби и да се опъне във вертикално положение. Отхлабването става с една гайка на самият лост.
      Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
      Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Working...
      X