Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шприц кит, въпроси и факти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шприц кит, въпроси и факти

Здравейте,Накратко. Хванах се да оправям една отливка(няма нищо общо с кола), която е зелена на цвят. Ходих и направих един спрей подходяща авто боя, щприц кит и т.н. Китнах където трябва, пръснах щприца, шлайфах с водна шкурка и пръснах боята. След 2 часа пръснах и лак. Видимо всичко перфектно. На следващият ден като я пипах, забелязах, че боята е мека. Деформираше се много лесно. Махнах всичко до основа и пак наново, понеже реших, че може да не е била добре изсъхнала преди лака. Направих всичко наново, но оставих боята да съхне 24 часа. Крайният резултат бе същия. Вече мислех, че боята не е наред и метнах детайла в мазето да отлежи 2 дни. Снощи пак се хванах с него. С едра шкурка го подхванах и свалих почти всичко. Е, остана тук таме боя. Но минах отгоре с финна и после пак щприц кит. Бях се приготвил да пръскам с друга боя. Като стегна шприца, забелязах, че въпреки че се шлайфа, стои мек. Освен това остатъка от боята под него от твърда композиция се бе превърнала в "сополи". Една такава се влачи, все едно е някаква старя боя седяла в кутия 20год. Никога не съм имал подобна реакция. Сега ще я направя без шприц, мисля че ще се получи.Но дали Шприц кита е бил Менте - NOVOL?Дали боята е виновна? Но е едно от двете. И понеже нямам вече нерви за повече експерименти, ги отстранявам и двете. Как мислите?
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Шприц кита ако е с втвърдител ще трябва да стои поне 24ч за напълно стягане. Ако е обикновен след като го изтъркаш може да пръскаш. До колкото разбрах пръскаш база и отгоре лак, на лака слагаш ли втвърдител или всичко си е готово за работа.

Коментар

Всичко е готово за работа. Правил съм го доста пъти и не съм имал проблем. Просто този път смених магазина и може там да е проблема.

Коментар

Здрасти, с шприца на Новол работя от няколко години и съм много доволен. Имам чувството, че нещо е сбъркана пропорцията кит+втвърдител, защото по-малкото или по-голямото от необходимото количество втвърдител е причина за бавно или никакво втвърдяване на шприца.Успех

Коментар

И аз така подозирам, затова няма да го ползвам повече. Конкретният имам в предвид. Но защо разтваря боята?

Коментар

Ми защото боята е алкидна а шприца нитроцелулозен
            LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
            ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

lubo_Y10 написа:
              Ми защото боята е алкидна а шприца нитроцелулозен
              Чакай сега. Обясни малко моля те, защото не съм вещ в областта. Нитроцелулозният кит никога не е разтварял боите по броните на колите, които аз съм оправял, разбира се съвсем любителски. Знам, че има акрилни, предполагам с тях няма да има проблем. Но защо ми го продадоха в магазина с тази боя. Бях напълно ясен какво ми трябва и за какво ще го използвам, но може би те разбират по-малко и от мен.

Коментар

колега аре напиши че не разбрах с ква боя си пръскал.предполагам че шприца е тоя еднокомпонентния на новол.не може от него да стои меко.той ако е мен няма да можеш да го шлаифаш,пък както викаш на водна той ще се маже само.такаче е в боята проблема кайи ква е да решим проблема.пук ко искаш преди боята прусни една ръка с епоксиден грунд за метал .той затваря всичко отдолу и носи на всичко отгоре.не се шкури само пръскаш като изсъхне мажиш и тва еии ако пръскашс акрил слагаш ли втвърдител?
                fiat bravo sx 1.6 16V 103

Коментар

Ами пръснах всичко наново на с акрилна боя и акрилен лак и всичко заспа. Незнам каква е била предишната автобоя но никога не ми се е налагало да я чакам да съхне повече от 30мин преди да пръсна лак. Направиха ми я в спрей но не знам каква беше А шприц кита си го шлайфам на водно без проблем. Също е на спрей.

Коментар

Е тя базата ако не е изсъхнала стои мокра. Да не си пръскал с някоя водна база.

Коментар

Working...
                    X