Здравейте,Накратко. Хванах се да оправям една отливка(няма нищо общо с кола), която е зелена на цвят. Ходих и направих един спрей подходяща авто боя, щприц кит и т.н. Китнах където трябва, пръснах щприца, шлайфах с водна шкурка и пръснах боята. След 2 часа пръснах и лак. Видимо всичко перфектно. На следващият ден като я пипах, забелязах, че боята е мека. Деформираше се много лесно. Махнах всичко до основа и пак наново, понеже реших, че може да не е била добре изсъхнала преди лака. Направих всичко наново, но оставих боята да съхне 24 часа. Крайният резултат бе същия. Вече мислех, че боята не е наред и метнах детайла в мазето да отлежи 2 дни. Снощи пак се хванах с него. С едра шкурка го подхванах и свалих почти всичко. Е, остана тук таме боя. Но минах отгоре с финна и после пак щприц кит. Бях се приготвил да пръскам с друга боя. Като стегна шприца, забелязах, че въпреки че се шлайфа, стои мек. Освен това остатъка от боята под него от твърда композиция се бе превърнала в "сополи". Една такава се влачи, все едно е някаква старя боя седяла в кутия 20год. Никога не съм имал подобна реакция. Сега ще я направя без шприц, мисля че ще се получи.Но дали Шприц кита е бил Менте - NOVOL?Дали боята е виновна? Но е едно от двете. И понеже нямам вече нерви за повече експерименти, ги отстранявам и двете. Как мислите?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шприц кит, въпроси и факти
Collapse
X
-
lubo_Y10 написа:Ми защото боята е алкидна а шприца нитроцелулозенPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
колега аре напиши че не разбрах с ква боя си пръскал.предполагам че шприца е тоя еднокомпонентния на новол.не може от него да стои меко.той ако е мен няма да можеш да го шлаифаш,пък както викаш на водна той ще се маже само.такаче е в боята проблема кайи ква е да решим проблема.пук ко искаш преди боята прусни една ръка с епоксиден грунд за метал .той затваря всичко отдолу и носи на всичко отгоре.не се шкури само пръскаш като изсъхне мажиш и тва еии ако пръскашс акрил слагаш ли втвърдител?fiat bravo sx 1.6 16V 103
Коментар
-
Ами пръснах всичко наново на с акрилна боя и акрилен лак и всичко заспа. Незнам каква е била предишната автобоя но никога не ми се е налагало да я чакам да съхне повече от 30мин преди да пръсна лак. Направиха ми я в спрей но не знам каква беше А шприц кита си го шлайфам на водно без проблем. Също е на спрей.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар