Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми при Fiat stilo 1,9 jtd Моля помагайте!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте нов съм форума, предстои ми да се сдобия с Фиат стило 115 кончета, 2002 година сравнително запазена без външни забележки. Във форума неможах да намеря точни отговори на моите проблеми за това пиша. Когато я закачихме за диагностика излязоха безброи грешки, като беше сменян акумолатора преди това защото беше паднал и неможеше да се запали автомобила, основното което ме плаши е че грешките в Сервото и веднага светна червеното воланче на таблото, ама то и днес беше много студено и колата отчете грешка в еар бега също после го изчисти и в датчика за горивото LOW FUEL. Като моя човек който бях извикал се мъчи да отстрани грешката в сервото и неможа. После като разкачи компа от колата и аз я запалих червеното воланче на таблото изчезна и волана стана мек. Относно датчика за горивото то и без това е малко, трябва ли да ме притеснява че и тази грешка не се изчисти?Автомобила е много запазен вътрешно и външно по двигателя всичко е перфектно, карах я преди ден и само в задната част имаше скърцане което разбрах че е от тампони. Много ми се иска да си я взема но незнам с това серво в Дина Експрес които са дилър на ФИАТ в пловдив ми обявиха цена за тази помпа или там серво ли е кво електро механично 3500 лева. Аз им казах че са луди то тва да не е Ферари бе?Помагайте, кakво да правя
    Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
    Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
    Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
    Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
    ............

Емо/emzo/ ще ти отговори на всички въпроси само имай търпение.Запознат е с проблемите и според това което описваш не е фатално и щом те е грабнала колата явно ще си е твоя.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Кога е светил волана на таблото ? По-време на диагностиката ли ? Т.е. докато сте го проверявали ?С каква апаратура/софтуер я гледахте ?Грешките, които описваш, имаш ли им номерата ?95% от грешките във Стило са от клеясали контакти/букси и слаб акумулатор.Задните тампони са ти 120лв, труд - колкото се разбереш с майстора.Ще смениш почти сигурно - тампон ск. кутия 150лв, термостат - 120-130лв. и не се знае още какво.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Значи не ги разбирам много нещата, ще се опитам да обесня, значи закачи го с апаратура на Бош но грешките не се изписваха с номера, а с найменования на самия агрегат и проблем. Акумулатора беше паднал и се наложи да го сменим с друг които не беше в топ състояние ИСКРА. И докато беше в режим на диагностика даде грешка в хидравликата и червеното воланче светна опитахме се да я изтрием тази грешка но неможахме дава че неможе да се осъществи връзка и да възтанови първоначално състояние. Другата грешка коятпо не се изчисти е в тачика на горивото , въпреки че си мисля че найстина им амного малко нафта.Дай ми съвет за добър сервиз в Пловдив за фиат. Че аман от пишман сервизи много съм разочерован от новия дилър на фиат РАТОЛА които освен от Сангйонг за друго не са чувствали и като закараш алфа , фиат се почва мани ги тия кошници земи си нова кола. Ама като няма ресурс за нова )))Много ме притеснява това с хидравликата после си изчезна след диагностиката, палих я 10 пъти и нищо, карах я паркирах я в СИТИ режим и нищо, дано да е от акумулатора че иначе ми казаха че се оправяло с/у 3500 лева с нова ЕУ, а аз нямам толкова за ремонт. Сърбал съм я попарата карам служебна Шкода ФАбия 1,9 и при мен преди години така присветваше и изведнъж стана твърд волана и трябваше да се сменя помапата с нова КОЙО с/у 1300 лева за нова.
        ............

Коментар

А да и ако може да ми препоръчате марка и модел акумолатор, за да го сменя. Дано да имам късмет колата е много запазена с оригинални ключове, единия е чисто нов, код карти, подържана само във фиат в италия. Тука всички са предобедени към тази марка, а мисля че е доста читава марка. Според всички тъпаци в сервизите кадето съм ходил трябва да си взема или Мерцедес или модел от ВАГ групата на 15 години и това било автомобил.Мисля че с ваша помощ ще мога да реша доста от проблемите си с Фиата Благодаря ви предварително.
          ............

Коментар

Питам, защото когато се свържеш към ЕКУто на волана, той изкарва веднага грешка на екрана - power steering failure, светва лампата с волана, но в паметта на ЕКУ-то няма грешка !Това е нормално, след разкачане от ЕКУ-то и гасене волана тръгва, вече ако записва грешка в паметта - НЕ е нормално.Иначе нови дюзи са 4000лв, нов потенциометър на педала на газта - 1000лв, нов маховик 800лв. Дано да ми разбираш мисълта Акумулатор - Варта силвър, Ексайд 72Ач 700А нещо от тоя сорт, провери алтернатора до колко зарежда, че и те са проблемни.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              Акумулатор - Варта силвър, Ексайд 72Ач 700А нещо от тоя сорт...
              Или Бош Силвър, но минимум S5. Който и акумулатор да избереш, гледай кога е произведен, да не ти пробутат някой седял 3г. в склада.
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Добре а грешката за нивото за горивото???? Свети оранжево и показва Low fuel level. И тая грешка не се трие но се съмнявам че моя човек с който отидох не може да я изтрие, все пак е специалист по Шкода и ВАГ групата. Дайте качествен сервиз на фиат в Пловдив, ама ако трябва ще се ходи и до софия за по сериозни неща. Вече я капарирах тази сутрин, пак я карах никаква грешка не показва на таблото и борд компютъра отчита че хидравликата си работи. Само показва ниско ниво на горивото ама може и да е така незнам в италия с колко гориво са я зарязали.Иначе за смяна на ангренаж+ водна помпа + масло селения+ сички филтри + горивен = 500 лева ми искат.незнам за пистовия ремък колко пари ще ми вземат ако има някоя ролка за смяна.Иначе по мотора няма никакви забележки, поне за сега :D , ама като я вкарам в гаража тогава ще си покаже магариите. Колата е като жената малко, като си я вземеш в къщи и си показва всичките магарии.Пишете ми ако знаете добър сервиз за ФИАТ в Пловдив.Така като гледам щом никои не пише явно няма такъв (((
                ............

Коментар

Аз за грешка Low fuel level не съм чувал, това е просто индикация, че горивото ти е малко.То утре като стане под 3гр. околната темп. пак ще ти изкара надпис, това ли разбираш под грешка ?бтв твоя майстор гледа ли дебитомер, налягане на турбината, гориво и т.н. ?
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Както е казал emzo - тези не са единствените проблеми, които трябва да се гледат, ако още не си взел колата.Аз бих погледнал също:1. Еърбези - виж дали седалката до шофьора е с едни леки връхчета - все едно са и излезнали пружините. Това е индикация че скоро ще трябва да купуваш сензор;2. Тресе ли волана? Или в колата на място? - това не е нормално, значи смяна на тампон на скоростна кутия, както пише emzo;3. Виж дали пуши много при изфорсирване - признак на заминал EGR, MAF, MAP...Свържи се с някой от форума, който е от твоя град и има стило - предполагам ще помогне с кабел, и постни грешките с номерата.
                    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Посочената от @GTipo точка 1 се избягва, като се купи автомобил след 01.01.2003г.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Те от моя град Пловдив така като гледам хич не са отзивчиви и пари не искат и на молби не отговарят. Явно ще трябва да се спасявам сам.Относно "моя човек" беше единствения които се отзова, В новия дилар на ФИАТ в гр. Пловдив Ратола се опитаха да ме излъжат с друг автомобил и моя човек ме спаси като те ми говориха за почистване на ЕГР и дребен ремонт а мотора работеше неравномерно и се оказа ГНП коетео беше цифра 3000 лева.Дано да има специалисти по италиански автомобили в Пловдив.
                        ............

Коментар

Re: Проблеми при Fiat stilo 1,9 jtd Моля помагайте!!!

idrltd написа:
                          Те от моя град Пловдив така като гледам хич не са отзивчиви и пари не искат и на молби не отговарят.
                          Е това не е много коректно от твоя страна, работни дни са, не всеки може да отдели време, но това не ги прави неотзивчиви.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                            Посочената от @GTipo точка 1 се избягва, като се купи автомобил след 01.01.2003г.
                            Аааа не, не. Моят е от 27.01.03 г. ела му гледай сеира. Airbag Failure свири по два пъти при всяко палене на двигателя, но не ми пука.

Коментар

Свири, но не заради OCS сензора
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X