Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фара ми се пълни с вода Пунто МК2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фара ми се пълни с вода Пунто МК2

Пак съм аз :D защото като заваля изникнаха още две малки проблемчета.Десния преден фар забелязах,че има вода или поточно във долнта дясна част на фара най вече е подобно на конденз ама много силен И се оказа,че задната чистачка работи ,но не пръска вода на задното стъкло.Предното всичко му е ок. Посъветваха ме да проверя маркучето дали не е запушено,скъсано или дали изобщо има Признавам,че не съм разглеждала ръководството,но предполагам моторчето за пръскане на вода е само едноза предно и задно стъкло.Някакъв съвет ако може ще съм благодарна. :D
    Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
    Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Re: Фара ми се пълни с вода Пунто МК2

Задната пръскалка се задейства като бутнеш лостчето за чистачките напред. Колкото до фаровете, явно са си проблем на всички MK2. Аз моите ги отворих, почистих и залепих добре, но е много трудоемко.

Коментар

Прочети за процедурата по почистването,разлепване и т.н,т :D Знам как трябва да действа пръскалката,но като го бутна лостчето само издава звук и нищо

Коментар

Re: Фара ми се пълни с вода Пунто МК2

dkenanova написа:
        Пак съм аз :D защото като заваля изникнаха още две малки проблемчета.Десния преден фар забелязах,че има вода или поточно във долнта дясна част на фара най вече е подобно на конденз ама много силен И се оказа,че задната чистачка работи ,но не пръска вода на задното стъкло.Предното всичко му е ок. Посъветваха ме да проверя маркучето дали не е запушено,скъсано или дали изобщо има Признавам,че не съм разглеждала ръководството,но предполагам моторчето за пръскане на вода е само едноза предно и задно стъкло.Някакъв съвет ако може ще съм благодарна. :D
        Фара, явно не е уплътнен хубаво. Трябва да се свали, да се погледне. Малко силикон може би ще реши проблема.Относно задната пръскалка, трябва да се провери пътя на маркучето от машинката, през клапанчето до пръскалката. Ако е скъсан маркуча, най-вероятно е скъсан, на чупката на 3/5 -тата врата. Виж плафона дали не е мокър, или около пръскалката, вътре в багажника.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

ОК само да спре да вали утре и ще погледна,че имам и крушки на заден номер да сменям.Днес ме спряха и ми напомноха много любезно

Коментар

dkenanova написа:
            Прочети за процедурата по почистването,разлепване и т.н,т :D Знам как трябва да действа пръскалката,но като го бутна лостчето само издава звук и нищо
            Чел съм я и се справих с този проблем за сега. Може да опиташ само да ги залепиш със силикон по ръбчето на стъклото. Аз първо така направих, но при мен бяха и мръсни и се наложи да ги отворя и почистя. Самия фар също се сваля гадно - маха се бронята. Ако ги свалиш изцяло и запълниш ръба със силикон или друго подходящо лепило не би трябвало да се пълнят повече.

Коментар

Напълни го малко с вода като го свалиш, и на мивката го върти да видиш от къде ще протече-може да е от няколко места. После го изсуши добре няколко часа на топло, нищо му няма за 5 секунди да се намокри ако не е под напрежение, и после се изсуши добре. Но ще установиш точно от къде влиза вода и ще го залепиш! Аз така се справих със задния ми стоп на Стилото-и влизаше вода между болтчетата които го държат за купето!

Коментар

Working...
              X