Здравейте колеги.Карам Фиат Браво и вчера си взех едни прагчета от браво HGT. Въпроса ми е към колегите който са слагали такива, е как точно са ги сложили, дупчели ли са праговете, силикон ли се използва.....Просто търся съвет как да ги поставя!Мерси предварително за "акъла" П.С. Праговете са оригинални!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поставяне на прагове??
Collapse
X
-
При мене първо се наложи да ги преработя в предната им част,заради разликата в предните калници ( не прилепваха плътно и оставаше фуга) . Самия монтаж отпред ги хванах с винтове за пластмасовите подкалници, а отзад с малка рапидка в ламаринения праг, към купето със силикон за стъкла (полиуретанов) ,а отдолу на местата за фабрични щипки в металния праг съм дупчил с малки самонарезни рапидки. При всички дупчения обаче съм слагал обикновен силикон за да не влиза вода и да не ръждясва.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
Мерси за обяснението!Аз също искам да сложа силикон, обаче малко не ми е ясно как си го сложил ти?Всичко разбрах само не товаpi4_s_bravo написа:а отдолу на местата за фабрични щипки в металния праг съм дупчил с малки самонарезни рапидки. При всички дупчения обаче съм слагал обикновен силикон за да не влиза вода и да не ръждясва.
Коментар
-
От фабричните щипки не съм ползвал, силикона го мазах на местата където се слагат фабричните щипки отстрани. А отдолу съм ползвал фабричните дупки на пластмасовите прагове, като по техни белези съм пробивал в металния праг на колата и там с винтчета ги хващам пластмасовия за металнияФиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар