Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поставяне на прагове??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поставяне на прагове??

Здравейте колеги.Карам Фиат Браво и вчера си взех едни прагчета от браво HGT. Въпроса ми е към колегите който са слагали такива, е как точно са ги сложили, дупчели ли са праговете, силикон ли се използва.....Просто търся съвет как да ги поставя!Мерси предварително за "акъла" П.С. Праговете са оригинални!
    Fiat Bravo 1.6 16 103hp

При мене първо се наложи да ги преработя в предната им част,заради разликата в предните калници ( не прилепваха плътно и оставаше фуга) . Самия монтаж отпред ги хванах с винтове за пластмасовите подкалници, а отзад с малка рапидка в ламаринения праг, към купето със силикон за стъкла (полиуретанов) ,а отдолу на местата за фабрични щипки в металния праг съм дупчил с малки самонарезни рапидки. При всички дупчения обаче съм слагал обикновен силикон за да не влиза вода и да не ръждясва.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Мерси за обяснението!Аз също искам да сложа силикон, обаче малко не ми е ясно как си го сложил ти?Всичко разбрах само не това
      pi4_s_bravo написа:
      а отдолу на местата за фабрични щипки в металния праг съм дупчил с малки самонарезни рапидки. При всички дупчения обаче съм слагал обикновен силикон за да не влиза вода и да не ръждясва.
      Това за горната част на прага(под вратата) ли става въпрос или под колата чак отдолу??И понеже аз имам малко счупени щипки се чудя дали ще мога да ги залепя....
      Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

От фабричните щипки не съм ползвал, силикона го мазах на местата където се слагат фабричните щипки отстрани. А отдолу съм ползвал фабричните дупки на пластмасовите прагове, като по техни белези съм пробивал в металния праг на колата и там с винтчета ги хващам пластмасовия за металния
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Аз също предния край съм го хванал с видийки за пластмасовия подкалник,назад със черен силикон и отдолу както колегата съм използвал оригиналните дупки на праговете и със самонарезни видийки за купето.Фабрични щипки също не съм ползвал.
          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Мерси колеги, имате по две бири от мен! Сега ми се изясни само трябва да намеря силикон за стъкла (полиуретанов) и да започвам.
            Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

Успех,не е кой знае каква хамалогия,но си има занимавка да чакаш докато изсъхне силикона,докато ги напаснеш,но определено с тях е по-добре
              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Аз моите първоначално ги захванах с по 2-ве разпидки,а после раздупчих на всякъде където ще се захващат праговете и ги хванах с нитове.Разбира се мазах със силикон отдолу където има дупки за нитовте също и по цялата дължина на прага под вратата.И аз не съм използвал никакви фабрични щипки.
                FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
                Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

Working...
                X