Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

питане за застрахователи !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

питане за застрахователи !!!

Моля ,само за мнения и съвети от Хора,които разбират за какво става дума няма смисъл и от упреци станалото станало Та ситуацията е следната ,катастрофа ,колата размазана отвсякъде без жертви с няколко ранени само ,водача не дава и не иска да му вземат кръвна проба .в протокола пише че е видимо пиян .но всичко това се обажалва има си преписки и т.н. Ще признаят ли каското на колата застрахователите ,ако се докаже ,че шофьора не е пил ! и дали ако се стигне до съд и там решат ,че водача не е употребил алкохол ,решението на съда се приема за крайно ??Благодаря .
    фиатче Браво 2.0

Re: питане за застрахователи !!!

tomazo написа:
    Моля ,само за мнения и съвети от Хора,които разбират за какво става дума няма смисъл и от упреци станалото станало Та ситуацията е следната ,катастрофа ,колата размазана отвсякъде без жертви с няколко ранени само ,водача не дава и не иска да му вземат кръвна проба .в протокола пише че е видимо пиян .но всичко това се обажалва има си преписки и т.н. Ще признаят ли каското на колата застрахователите ,ако се докаже ,че шофьора не е пил ! и дали ако се стигне до съд и там решат ,че водача не е употребил алкохол ,решението на съда се приема за крайно ??Благодаря .
    Зависи от компанията, по сероЗните няма да платят и стотинка, ако ще на 20 съдилища да ходиш. То За това е пробата За да докаже че НЕ СИ ПИЛ , а не обратното. В случая се приема ,че си пил. Е, ако си платиш на когото трябва Знаеш, тогава проблеми няма

Коментар

tomazo написа:
      Почти 100% НЕ Както казва колегата затова е пробата за да покаже, че не си пил другото се смята, че си пил и няма нищо да платят, но винаги има едно но и 1% вероятност да платят, ама ме съмнява. Имам колега, който още се съди с Булинс, удари колата, беше пил бира, но на апарата показа 0,7, а на кръвната проба 0,2, но кръвната проба била взета 20 минути по късно.

Коментар

да ама в случая ,пробата е направена в Пирогов ,само ,че не я признават поне засега .За застрахователите кое е важно : това което пише на протокола и т.н. нали ?? дето ти го дават от кат заедно с акта !!!При положение ,че не наказват шофьора като потребил алкохол и книжката си е в него .
        фиатче Браво 2.0

Коментар

georgyg написа:
          tomazo написа:
          Почти 100% НЕ Както казва колегата затова е пробата за да покаже, че не си пил другото се смята, че си пил и няма нищо да платят, но винаги има едно но и 1% вероятност да платят, ама ме съмнява. Имам колега, който още се съди с Булинс, удари колата, беше пил бира, но на апарата показа 0,7, а на кръвната проба 0,2, но кръвната проба била взета 20 минути по късно.
          значи общо взето сега се получава така .те пишат видимо пил при положение ,че цялата глава на шофьора е сцепена и т.н. и то в суматохата всички ги натоварват в линейката и от цялата работа е пропусната да се вземе кръвна проба ...а тя е отрицателна но не нямала давност или не знам си какво .в крайна сметка не може да се гледа мнението на полицая ,който просто е определил ВИДИМО ПИЛ !!!! а колата си е за тотална щета ,а е застрахована за доста пари .
          фиатче Браво 2.0

Коментар

Всичко си е до общите условия в договора. Каското покрива всички щети независимо дали си виновен или не си. Все пак за алкохола не съм сигурен. Трябва да се види как стои въпроса в Закона за движение по пътищата или някаква друга наредба. Но това, че е отказал да даде проба, може и да се тълкува като употребил алкохол от застрахователя.И един друг съвет, задай си въпроса в lex.bg - правен форум.

Коментар

Застрахователите НАЙ-ЛЕСНО ВЗИМАТ ПАРИ, И НАЙ-ТРУДНО ДАВАТ. Важното е че няма тежко пострадали, а това каква са писали КАТ е друго нещо. Засега не съм видял не пил да пишат ВИДИМО ПИЯН, не че ги оправдавам, ама да си кажа чесно ще имаш доста разправии с застрахователите. А зависи и от сумата на застраховката, при по големи суми дори и 5 съдилища да преценят няма нищо да изплатят.

Коментар

Аз съм пълен лаик в случая, но кажи на твоите хора да търсят начин в КАТ, където да се оправи тоя акт... По принцип няма ченге в БГ което да откаже пари, а тия в тежките произшествия са доказано корумпирани... Да търси начин да си "оправи" акта, а не да се доказва в съда...
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

разбрах .благодаря са съдействието .явно трябва да се посъветваме с адвокат .
                  фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                    и според мен това е най разумно! аз съм юрист, но работя в друга сфера и не мога да помогна! п.п. ако пробата не е взета по вина на КАТ, тогава в съда се приема кръвната картина за доказателство, от друга страна ако водача е отказал да го тестват, се приема че е употребил алкохол!
                    "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

toko написа:
                      tomazo написа:
                      и според мен това е най разумно! аз съм юрист, но работя в друга сфера и не мога да помогна! п.п. ако пробата не е взета по вина на КАТ, тогава в съда се приема кръвната картина за доказателство, от друга страна ако водача е отказал да го тестват, се приема че е употребил алкохол!
                      еми значи то е нещо средно ,полицая тича с дрегера около шофьора ,шофьора ту припада ту не ,и го качват в линейката ,и оня пише видимо пиян (сигурно съдейки по другите пътници в колата или и аз не знам по какво) после е взета проба в пирогво отрицателна .всичко това е обяснено и описано в нов протокол и сега се чака да минат 30 дена за да вземат решение .и явно след това ще има обжалване и т.н.
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                      X