Здравейте, имам Fiat Punto 1.1 55hp от 1994г което харчи градско 9/100 лятото а зимата отива към 10/100л. Бихте ли ми дали съвет дали това е нормалния разход или има проблем. Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
разход Fiat Punto 1.1 55hp
Collapse
X
-
това е малка кола със малък двигател и малко кончета, вярно пъргава, с къси скорости, но с малко кончета, ако я пришпорваш повече е нормално да ти дава такъв разход в града! Но излезеш ли на път сваля доста разхода, моят хладилник го дава 5 на 100, като не пропускам шанс да я нагазя като има случай.
-
seninkn написа:това е малка кола със малък двигател и малко кончета, вярно пъргава, с къси скорости, но с малко кончета, ако я пришпорваш повече е нормално да ти дава такъв разход в града! Но излезеш ли на път сваля доста разхода, моят хладилник го дава 5 на 100, като не пропускам шанс да я нагазя като има случай.
Коментар
-
Ми аз преди карах 1.2 60 коня пунто и градско ми даваше 9 при доста леко каране. То зависи колко караш в задръствания, колко я ръчкаш при ускоряване, Отделно доста фактори по колата влияят- спирачки ако задържат може като нищо да качи 1 кило, ламбда сонда,термостата ако не затваря, гумите ако са много широки пак качва. Тествай извънградско за да е по обективно.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
до преди 1 години и аз бях с такъв двигател и разхода ми беше същия като го пришпорвах.. Смених го след това с 1.2 16в защотот ми беше писнало да му заварям педала на газта, а то да не върви и да гори.. Сега с този двигател резхода ми е същия и извънградско също.. голямата разлика, е че където и да реша като му смачкам педала на газта и се изтрелва стабилно.. Коли до 100тина коня бая трудно ми се опъват и на дълго като реша да изпреваря някой ТИР не чакам за 1км права без коли в насрещното. Извода поне за мен който си направих е , че никога няма да си взема кола с такъв малък двигател и малки коне! Всичко се лъжат по това , че малкия двигател не гори. Да, не гори само извънградскоПунтак 1.1 с лека измама под капака
Коментар
-
Всичко казано в темата е вярно.И аз карам същото Пунто и се бях уплашил от разхода в градски условия,но смесено с извънградския всичко си идва на мястото.За 40 км извънградско и 80 градско разхода ми е 6,2,което е повече от добре,като се има впредвид,че преди това карах дизелова кола и ми даваше горе долу такъв разход :P
Коментар
-
То и мойто пунто гореше толкова на бензин 10/100 ама с настъпване с ненастъпване 9 :DПродавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
Punto. 1.2 16v. 86hp+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар