Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Уно Мк1 1.5 75 коня - изгнило, заслужава ли си ремонта?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Уно Мк1 1.5 75 коня - изгнило, заслужава ли си ремонта?

Привет на всички! Дано това е началото на дългият ми престой във форума Въпросът ми е следния: мога да взема въпросното Уно (на вуйчо ми е - почваме с шише ракия и 200 лева - като стигна като има нужда от ремонт, в движение е, но в краката на шофьора има много изгнило (ако приемем че е квадрат - 2 от страните висят във въздуха), иначе двигателя е пушка, преди година се ремонтира (като цяло вуйчото си се грижеше много за него "мота гуми" дет се вика , но вече е на село - дядо да си се вози там, обаче и той поотмина адекватните си години и скрития замисъл е да му я вземем да го предпазим човека... щото и дума не дава да се обели за издаване или за части да се махне) +това парното хич го няма (мисля радиатор иска) и чистачката предната е в отпуска (надявам се моторче само, ама знае ли се... не съм мерил идва ли ток до него) та, в общи линии за кърпенето на пода, парното и чистачка колко долу горе ще изръся (кърпенето ми е най на премисъл, че зимата ще трябва с ботуши да се кара :D )? ще си заслужава ли или да мисля за друга кола, пък на пролет да пробваме да вразумим стария. Предварително благодаря

Аз мисля, че не си заслужава, от техническа гледна точка. Няма да има възвращаемост на средствата. Ако обаче има сантиментална стойст и трябва да остане в семейството и да се кара, то тогава човек не мисли толкова за разходите и търси начин.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ako може и да не минава преглед и застраховки, пробвайте да го закърпите на две на три и така, докато изкара
      Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
      Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Мерси за бързия отговор Чак сантимени към такива вещи не изпитвам, обясних така подробно, за да е ясно, че няма да правя, задължителните ремонти при покупка на стара кола, защото ще знам всичко кога е сменявано, и само това ми трябва за да я подкарам в града, а това са си спестени средства, изхождам от там, че каквато и кошница да взема за 500лв примерно, не вярвам да мина без още 200 за "ремонтчета", та да речем ако се вместя в едни 4/500лв за нужните ремонти, да знам, че всичко си ми е наред, ще съм на оферта. Щото не ми се виси по спирки още една зима (първа лична кола ще ми е) и така или иначе се оглеждам за нещо евтино Признавам обаче жестоко ме озадачи с "възвращаемост" - винаги съм мислел, че в колата само ще вкарвам пари :D

Коментар

В момента е без преглед и застраховка, но ще си ги направя, тях не ги смятам сега, но съм ги предвидил, а ако не я взимам аз, няма и да се кърпи, зимата стария няма да я кара така или иначе....

Коментар

Danchojn написа:
            Аз мисля, че не си заслужава, от техническа гледна точка. Няма да има възвращаемост на средствата. Ако обаче има сантиментална стойст и трябва да остане в семейството и да се кара, то тогава човек не мисли толкова за разходите и търси начин.
            Колега няма автомобил при който да има възвращаемост.
            Fiat Tipo
            Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
              Danchojn написа:
              Колега няма автомобил при който да има възвращаемост.
              Добре де, прави сте Не съм се изразил добре. Имах предвид, че ако искаш една кола да ти служи и върши работа, не може две на три и хайде на пътя. Рано или късно ще висиш по пътищата с такъв автомобил. Т.е. от техническа гледна точка, този автомобил е изпуснат и като го закърпиш там сега, не се знае дали след половин година няма да трябва да кърпиш другаде вместо да караш примерно 4 години без проблем.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

не си струва. Има коли вече по 1000, които ще те возят без да ги кърпиш.
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                X