Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тече бензин от единия маркуч! Помощ ако може!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тече бензин от единия маркуч! Помощ ако може!

Здравейте, колеги. Фиат Браво 1.6 газ-бензин. Та както си карам, тъй като повече карам на газ, решавам да продухам малко дюзите като карайки със 140 на бензин на 5-та включвам 4-та(незнам дали е правилно,но някъде по форумите бях чел че така става,и друг път го бях правил) и започна да ми мирише на бензин в купето от парното. Като спрях по късно видях че като работи на бензин колата от маркуча който съм оградил с червено на снимката тече бензин :О Вързах с подръчни материали от едната страна, но започна да тече от другата. Така като гледам то е метална тръба и явно под гуменото съединение се е спукала. Въпроса ми е тази тръба която връща бензин ли е? Колко пари струва,ако някой знае? и всякаква друга информация която ще ми е от полза???Благодяря предварително
    Прикачени файлове
    Fiat Croma 1.9 16V MJet

Колега и аз имах проблем с един от двата но да не те притеснява махаш стария и отиваш в магазина като търсиш бензино-устойчив маркуч (аз моя го купих от Практикер за около 3-4 лева полувин метър) взимаш водни скоби и сменяш
    1.6 16v 96 г. 103 hp.
    България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
    Да мина да те взема...или да взема да те мина?

Коментар

Re: Тече бензин от единия маркуч! Помощ ако може!

valtera_ написа:
      Здравейте, колеги. Фиат Браво 1.6 газ-бензин. Та както си карам, тъй като повече карам на газ, решавам да продухам малко дюзите като карайки със 140 на бензин на 5-та включвам 4-та(незнам дали е правилно,но някъде по форумите бях чел че така става,и друг път го бях правил) и започна да ми мирише на бензин в купето от парното. Като спрях по късно видях че като работи на бензин колата от маркуча който съм оградил с червено на снимката тече бензин :О Вързах с подръчни материали от едната страна, но започна да тече от другата. Така като гледам то е метална тръба и явно под гуменото съединение се е спукала. Въпроса ми е тази тръба която връща бензин ли е? Колко пари струва,ако някой знае? и всякаква друга информация която ще ми е от полза???Благодяря предварително
      До колкото виждам на снимката маркучите не са се скапали целите от бензина . Аз какво направих - изскубах маркучите от щуцерите , отрязах изгнилото и здравите части от маркуча го хванах със скоби за щуцерите към инжекциона и към алуминиевите тръби .
      Fiat Bravo 103 1996

Коментар

Може и да се изреже изгнилото ма ква е гаранцията че след 3 седмици няма да се разгради и останалото. Нови 2 бензиноустойчиви маркуча. Сменяш и напред. Колкото по-рано го направиш толкова по-малка е вероятността да се запалиш
        Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
        Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

По този маркуч не връща бензин а идва от него.Под черния маркуч който виждаш е по-тънък син пластмасов маркуч,и при мен се беше цепнал и хвърляше доста.Махни този черния маркуч,извади синия и си сложи както казаха колеги бензиноустойчив маркуч с 2 скоби и няма да имаш проблем
          1.6 16v Abarth

Коментар

Working...
          X