Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко може да издържи ангренажен ремък ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ремък се къса единствено от неправилен монтаж и от нищо друго. Гарантирам, че в Гоце Делчев, предполагам и в повечето сервизи никой не се замисля как се поставя правилно ремък на Фиат - после късали ремъци. Ще ви снимам на Пунтото старият ремък на около 100 000 е и няма забележки никакви.А за ролките, за да започне една ролка да къса ремъка значи доста преди това е започнала да издава нечовешки звуци. На Самарата съм свалял ролка, която се разпадна лагерчето при ваденето - защо ли не се е скъсал ремъка а
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Как се поставя правилно ремък на Фиат?

Коментар

ogi28b написа:
        Слага се, като смениш всички ролки и водачи, по които се движи ремъка...Когато всичко се върти по мед и масло и е в една равнина, ремъка ще се върти с най-малко съпротивление, което пък значи най-малко износване и натоварване...И друго важно нещо е навсякъде, където се докосва тоя ремък, да е сухо и да няма течове на масло...
        FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
        Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser

Коментар

Това важи винаги, но се чудех какво е особеното при Фиат?

Коментар

ilko-gd написа:
            Ще ви снимам на Пунтото старият ремък на около 100 000 е и няма забележки никакви.
            За повечето ремъци това е пробега който се дава от производителя. На служебните автомобили до 100к не искаха да чуят в сервиза за смяна на ремъците.

Коментар

На който му се чете:http://store2.data.bg/trace/AutoBild...0remyk%203.jpg
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Моя защо го смениха на 75000км?Сега на 150000 трябва пак
                И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

ogi28b написа:
                  На първо място с фиксаторите. Както знаем при нашите двигатели няма белези на коляновият вал (JTD) и за да сложиш правилно ремъка ти трябва фиксатора. В една тема бях описал подробно как си реших проблема с ремъка след намесата на "сервиз" - ама миналата зима нямаше как, бях с почти отрязан пръст 2 месеца докато зарастне и не можех да работя. Ремъка беше разминат с 2 зъба на коляновият вал. След като си оправих ремъка, разхода ми падна с 0,5 л./100 км. и колата продължава да "върви" и след 2500 оборота, за което искам да благодаря на всички колеги които се включиха в темата.Ето и още един случай от миналата седмица - правих една Марея, само че ТД100. Там също няма белег от към шайбата на коляновият вал, но за разлика от JTD има на маховика, това разбира се в случай че нямаш фиксатора (същият е като за JTD 1.9 и 2.4). Там разликата беше фрапираща, как е работила не знам. При този двигател има една особеност - белега на разпределителният вал, на шайбата му е като при JTD, обаче белега на главата НЕ Е там. Ако се погледне картинката в Аутодатата се вижда че се дава броят зъби от белега на шайбата до белега на главата (7 зъба) и съответно до блока (10 зъба).И последно ролката, която опъва ремъка. За да работи механизма за оптягане, палчето трябва да бъде поставено на белег също. За целта основата на ролката се избутва максимално назад докато палчето застане срещу белега. Това гарантира оптимално опъване на ремъка през целия срок на експлоатация на ремъка. Да не казвам къде сочеше палчето и как подскачаше ремъка на Мареята и на Пунтото
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                  X