Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Калници от браво, на мареа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

durex_a написа:
    Jekoviq написа:
    durex_a написа:
    става то става малко фантазия обаче трябва! Пък кат искаш тюнинг броня вземи си абартова
    Тая абартовата много ми е "Light Tuning" отделно и тя е за браво! Ето тази броня искам да сложа ! http://forum.fiat-bg.org/files/p1000669_151.jpgА относно фантазията - така най-лесно понякога се влиза в раздел селски тунинг - отделно единя калник ми е за смяна и колата ще се пребоядисва така, че няма да е голяма загуба :D
    На тази и аз и се радвах преди, но не намирам смисълът, ако ще е само броня ... Тъй чи ако мислиш да не продължаваш на зад си остани на нещо сток .
    Koй е казал, че от зад ще е сток? тя от страни вече има прагове (от бмв) ама и тичат и от зад ще направя броня по поръчка и актинкрило ще сложа и марийка ще стане страшна
    Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!

Коментар

goro71 написа:
      На Мареа и HGT носачите са по дълги,затова и калниците са по издути настрани.Ако сложиш калници от Браво има вероятност гумите да опират в калника.
      Деба точно от това се опасявах
      Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!

Коментар

Най-накрая

Колеги мисля, че вече знам отговора, но не е много сигурно..Има снимка на една брава(по-надолу) на която се вижда, че е със сменени калници - вместо от браво/а са сложени такива от мареа - и съответно предната броня и предния капак са също от мареа. Тоесто щом може от мареа да се сложи на браво без да има проблем по същата логика и обратната "Трансплантация" би трябвало да бъде успешна.Най-хубавото е, че на снимката се вижда, че гумата седи на калника напълно симетрично и нормално, което значи, че при обратния вариант пак ще е така. Само дано не се окаже, че тоя на снимката е и с носачи на мареа и тн :D защото тогава заради една тунинг броня ше се фърла у ебати филма.. иначе четох, че е възможно и да се наложи да сложа под-калници от браво, но ще видиме някой ден след доста време като му дойде времето на това с тунинг бронята ше постна снимки тука - защото хубаво е да се знае с тия калници и бронии - какво може и какво не може! П.С. Всичко това го написах за някой друг като мен ако има който се чуди за тия работи да знае кво що и така. Иначе благодря на всички, които ми дадоха съвети насоки, мненя и тн!
        Прикачени файлове

Коментар

Единствената съществена разлика между калниците на Браво(без ХГТ) и Мареа е в размера показан с бели линии (на снимката)! Всякакви тъпотии за разлика в издутини и т.н. са пълни глупости.
          Прикачени файлове

Коментар

kaci написа:
            Единствената съществена разлика между калниците на Браво(без ХГТ) и Мареа е в размера показан с бели линии (на снимката)! Всякакви тъпотии за разлика в издутини и т.н. са пълни глупости.
            Абсолютно точно и вярно Да добавя - капаците на двигателите на Мареа и Браво/а са едни и същи по форма и размери.

Коментар

Изглежда колегата kaci е прав. Винаги съм си мислил, че купето на мареята е по-широко. Тъй като предните капаците на брава и мареа са еднакви, би следвало разликата в ширината да се постига с различни калници. Е днес видях размерите в сервизното ръководство - мареата и бравата са широки точно 1741мм.
              Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

kaci написа:
                Ехх къции каквоо да ти кажа - освен едно голямо благодаряя страшно много ми помогна човече ще черпяя!! хихи

Коментар

tedynaidenov написа:
                  Изглежда колегата kaci е прав. Винаги съм си мислил, че купето на мареята е по-широко. Тъй като предните капаците на брава и мареа са еднакви, би следвало разликата в ширината да се постига с различни калници. Е днес видях размерите в сервизното ръководство - мареата и бравата са широки точно 1741мм.
                  Дам, но в интерес на истината и на мен ми е изглеждала винаги мареата някак точно по-широка

Коментар

Не съм сигурен за издутини на калниците, но на мен лично на ХГТ-то ми изглеждат раздути.Със сигурност обаче носачите на Марея и ХГТ са по-дълги с около сантиметър от тези на Браво. Ако ширината на калниците беше еднаква - тогава защо по дяволите ще са различни носачите?!?Само да ми увеличават радиуса на завой ли?

Коментар

Immortal написа:
                      Не съм сигурен за издутини на калниците, но на мен лично на ХГТ-то ми изглеждат раздути.Със сигурност обаче носачите на Марея и ХГТ са по-дълги с около сантиметър от тези на Браво. Ако ширината на калниците беше еднаква - тогава защо по дяволите ще са различни носачите?!?Само да ми увеличават радиуса на завой ли?
                      Съгласен съм и аз, че има разлика в ширината, но може да се окаже, че просто е зрителна измама Примерно на бравото самата броня е като пресирана към двигатела, като сплескана и това прави да изглежда по-тясно всичко малко или мн.. нз нещо е такова е май. както и един колега каза те по книжка са с еднаква ширина.. но определено изглеждат по-широки ХГТ и МАРЕА

Коментар

tedynaidenov написа:
                        Не те знам къде гледаш, но със сигурност това дето си написал НЕ Е вярно:Според данните, които аз имам:Марея / Браво ХГТ:Ширина на предната следа: 1475 ммБраво:Ширина на предната следа: 1439 мм

Коментар

Следата какво общо има с бронята

Коментар

Immortal написа:
                            tedynaidenov написа:
                            Не те знам къде гледаш, но със сигурност това дето си написал НЕ Е вярно:Според данните, които аз имам:Марея / Браво ХГТ:Ширина на предната следа: 1475 ммБраво:Ширина на предната следа: 1439 мм
                            "Не те знам", как си прочел поста ми, но:1. Данните са от сервизното ръководство.2. Коментирам ширина на купето, а не предни или задни следи.3. Това, което съм написал Е вярно - справка по-долу в показаните данни от сервизното ръководство.
                            Прикачени файлове
                            Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

Веднага забелязвам, че Брава с 1.6 е по-широка с 30 мм от Брава с друг двигател. Още един признак, по който 1.6 е наистина уникален двигател - прави колата по-широка.

Коментар

tedynaidenov написа:
                                2. Коментирам ширина на купето, а не предни или задни следи.
                                Ширината на купето какво общо има с монтирането на предни калници?!?! Обикновено най-широката част на автомобилите е при средната конзола.Или ей така да си пишем нещо.Аз казвам, че при по-широка "следа", гумите ще стърчат извън калниците, ако те не са достатъчно широки, или по-лошото - ще опират в калниците при завиване.Иначе нямаше да са различни, а щяха всички да са еднакви.

Коментар

Working...
                                X