Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Работа на климатроник

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Работа на климатроник

Колеги,някой ще ми обясни ли как действа т.нар. климатроник-Марея 1,8,16V.Вчера привечер реших да "стопля" малко колата-отвън бе 22 градуса,поставих скалата на 26 градуса и вентилатора на AUTO.Какво забелязах-на каквито и градуси да поставях показателя(освен крайните)-винаги духаше с еднаква температура.Нещо не мога да разбера!
    Марея 1,8 16V

по принцип като искаш да се топлиш, спираш климатика (компресора)другия вариант е да не ти работи клапата, която смесва топлия (студения) въздух отвън и този от климатика (радиаторчето на отоплението)
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Разбира се че не съм пуснал климатика!
      Марея 1,8 16V

Коментар

Май тези климатроници си искат малко време докато се "опомнят". Иначе ако тръгнеш на дълъг път и поставиш климатроника на някаква температура, си я поддържа. Аз например като ходих миналата година на морето, тръгнах нощта към 4 ч. и понеже беше малко студеничко, сложих климатроника на 22 градуса. Тогава духаше топло. После като се поразсъмна сам започна да духа въздух отвън без да го загрява, а като нагря и слънцето вече си усили самичък вентилатора. Но не става бързо.
        Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

eman написа:
          значи си ползвал "парното", а не климатроникапо принцип би трябвало да духа с една и съща температура, докато достигне заданиетосамо в най-крайно ляво ще духа външен въздуха най-крайно дясно - само от отоплението
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
            eman написа:
            значи си ползвал "парното", а не климатроникапо принцип би трябвало да духа с една и съща температура, докато достигне заданиетосамо в най-крайно ляво ще духа външен въздуха най-крайно дясно - само от отоплението
            Климатроникът сам си движи клапата, която смесва въздуха, минаващ покрай радиаторчето на парното. Отделно от това регулира и силата на вентилатора. Когато например желаната температура е близка до температурата в купето в момента, вентилаторът върти бавно (да кажем на 1-ва степен). В крайно ляво и в крайно дясно положение вентилаторът върти принудително на 4-та степен без да взима предвид каква е температурата в купето и вкарва или изцяло свеж въздух отвън (при позиция LO), или изцяло прекарва въздуха през радиаторчето на парното (при позиция HI). На всички останали показания за температурата прави комбинация от свеж и затоплен въздух и от сила на въртене на вентилатора.
            Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

10х за Ivo Marea послушайте го същото щях да пиша и аз
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
              X