Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна маслен филтър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Колега, аз ти показах кой ключ ще ти свърши работа.Тия ленти и вериги (малко по-добрия вариант) се късат в такива ситуации. Купи си от ключа в горния ми пост и последното нещо ще ти е проблема в ключа.@pakumba с един колега се пробвахме да му развием горивния филтър с такива вложки. Толкова беше запекъл за конзолата, че "гайката" на филтъра се деформира и вложката превъртя. Естествено накрая пак го развихме със споменатия от мен ключ. Там стискаш брутално кръстиш се да не скъсаш гайката му и напъваш колкото сърце ти дава. Със сигурност не изпуска
    Сега 4е ида до магазина да взема такива клещи и ще го хвана в основата и ще пробвам така, силно се надявам да не се скъса филтъра или резбата
    Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.

Коментар

Сега, малко си омазал нещата, ама като не слушаш така. Иди в Багирата и си купи ключ за филтри тип паяк. Слага се на филтъра челно и краката му се увиват около тялото. Развив а се с гедоре. Около 20лв са.
      Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
      Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

винаги съм казвал да не се стяга хамалски, моя филтър си го завивам и отвивам с голи ръце, мазвам му масълце по гуменото пръстенче завивам го на ръка без хамалско стягане и няма проблеми..

Коментар

Така е, някои майстори стягат зверски. 2 пъти съм го сменял преди това и не съм имал проблеми но понеже ме мързеше на предната смяна и майсторчето явно се е престарало та сега се вкарах в приключения. чакам сега да ми се обадят от магазина за въпросните клещи че ги нямаше налични и ще се мъча с тях, дано ги намерят.

Коментар

Колеги, в ем комплект няма такъв ключ тип клещи Моля Ви кажете къде мога да си намеря такъв вид http://emk-33.com/shop/product_info....ducts_id=51200 или нещо подобно

Коментар

tosho_mt написа:
              Колеги, в ем комплект няма такъв ключ тип клещи Моля Ви кажете къде мога да си намеря такъв вид http://emk-33.com/shop/product_info....ducts_id=51200 или нещо подобно
              Почти навсякъде където продават инструменти ги има и тези клещи.Малко по-рядки са от тези с лента, верига или паяка, където колегата по-горе спомена, ама обиколи из магазините и ще ги намериш.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Е определено ключ тип клещи е "лекарството" Днес най сетне успях да завърша започнатото и го разкостих тоя филтър. Незная с какво са го стягали но едвам и така го развих Важното е че свърших работа, благоаря на всички за помоща и съветите

Коментар

Working...
                X