Здравейте, скоро се сдобих с горепосочената колица 1.1 55кс с газова с обикновена газова у/ба. Имах един проблем който се оказа елементарен но както и да е закарах я на компютърна диагностика и като я вързаха към компютъра се оказа че дроселът бил разцентрован по думите на майстора (много разцентрован) което ми вдигало разхода. Така дотук добре каза че след 2-3 часа ще е готова почна да си чисти дросела и да прави някакви други неща и се стига до извода че имобилайзерът на колата е махнат и изключен от компютъра и съм с обикновен ключ а на таблото си свети имобилайзерът постоянно но нямам проблем с паленето. И човека каза че така е изключен че компютъра дава грешки и заради това не може да се центрова. Какво следва...ами каза ми че трябва да си намеря нов компютър с имобилайзер с патронник и ключ за да може да се центрова дроселът. Тук във форума си намерих гореспоменатите неща за 120лв. обаче ми трябва съвет как мислите дали да го сменям или да си я карам така колицата в момента не ми дава проблем а разхода на газ ми е с 50лв (приблизително 37литра) минах 320 км. Чакам съвети и благодаря предварително. П.С. и да попитам имобилайзерът в патронника и чипа в ключа ли е или има и на друго място
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с компютъра на Пунто 1.1 55 95г
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:Смени майстора и ще се оправи колатапри Италянеца може да намериш цял комплект за около 40 лв по добре настрой газовата и готовоГазовата каква марка е .Има ли емулатор за сондата и дюзите По може емулатора на сондата да прави проблемBMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Италянеца е една голяма морга за инталиански автомобили която се намира на бул. Никола Мушанов, малко след кръстовището със Житница от дясно, ако се движеш към Овча купел.Преди 2г. ми блокира имобилайзера и си купих цяло ЕКУ от там за 40лв. Беше от стария модел който е без имобилайзер.Иначе там ЕКУ-та продават, но без ключове и имобилайзери и специално предупреждават купувачите, че колата няма да запали заради имобилайзера.А аз пък упорито казах, че ще си купя ЕКУ само да ми намерят такова на което пише 6F, а не 16F което е модела без имобилайзер_/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
-
кола
Кода не е махнат както трябва би трябвало да не свети не е проблема в клапата а в газовата сигурно изпарителя Свали го и го почисти и да се настрой хубаво и готово ако не работи на място хубаво -не държи обороти тогава е друго нещо а това е целия комплект.А на бензин как е много ли харчи .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар