Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна гумички на клапани Браво 1,4 12V.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна гумички на клапани Браво 1,4 12V.

Какво е вашето мнение със сваляне на главата или без?Възможно ли е подпиране на клапаните през отворите за свещите?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Става и без сваляне на главата. Махаш свещите, завърташ коляновия вал, така че съответното бутало да е най-горе и сменяш на съответния цилиндър.После повтаряш операцията за останалите цилиндри.

Коментар

Става ама според мен не си струва нито времето нито резултата които ще получиш
      ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
      ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
        Защо така смяташ?

Коментар

И на мен ми е интересно, При положение че спестяваш от гарнитура, шлайфане на главата и от пари за работа ?
          Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Защо пък да шлайфа глава? Аз си сменях гарнитурата без шлайфане, 4-5 години не е мръднала. Е вече ако има големи канали от антифриза тъй и тъй е свалена може да и се удари един вятър, но иначе е безсмислено.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Никой не може да е сигурен че като махнат главата всичко ще е перфектно А и щом може да се сменят без да отваряш мотора не виждам смисъл да се прави. После да случиш я дефектна гарнитура я нещо друго, става да си е*е майката
              Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
              Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Tornado написа:
                eh4ev07 написа:
                Защо така смяташ?
                Защото няма как да паснеш клапаните а ефекта идва от това
                ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Няма да сменям гумички добре ,че не разбутах главата.Проблема с изпушването при палене на студен двигател е открит и решен срещу 17 лв.Оказа се давене на автомобила от изтичане на газ когато автомобила е в покой.Мембраната за високото налягане на изпаритела беше в окаяно състояние както и газовия клапан не държеше налягането.Сега двигателя пали много лесно на газ и няма син дим.

Коментар

Working...
                  X