Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

смяна на свещи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

смяна на свещи

здравейте,аз май ще стана от активните юзери на форума... Сега по темата - как да си сменя свещите на браво 1.6 16в ’96? Какъв ключ ми трябва (14 или 21)? И малко напътствия няма да са ми излишни...мерси
    Кара Fiat Bravo 1.6 16V '96

ключа не го помня кой епо-малкия размер е от двата, но не знам дали е 14внимавай като вадиш кабелите да не скъсаш някой
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

мерси много за съветитеа къде мога да проверя какви свещи ми трябват след като карам колата си на пропан-бутан ? И има ли това значение какви свещи ще си взема?
      Кара Fiat Bravo 1.6 16V '96

Коментар

Аз карам с BRISK .Но всички марки ще ти свършат същата работа.От тези има със посребрен електрод и ги препоръчват за газ .В сайта има търсачка по модели http://www.brisk.cz/
        АЛ.ПЕТРОВ
        FIAT PUNTO 1.2 8V

Коментар

Champion RC8BYC 0,9mm са за 1,6 16V по класификацията на CHAMPION, а това ще рече: (R=) Резисторен тип, (C=) комбинацията 14mm - шарка на резбата, 19 мм - дължина, 16 мм - шестоъгълник, (8=) индекс за работна температура, (B=) два електрода, а не само един - около оста; (YC=) 1,5 мм издаденост на керамичния изолатор навътре към електродите, 0,9 мм растояния между електродите.Ориентираш ли се? На другите производители има друг код модела ама това са му размерите. Важно било да отговарят една на друга по таблиците на края на каталозите дето са за съответствие между различните производители, за да не навиеш по ситна резба и да напраиш белята. Ако не ти покажат че са еквивалентни точно на този модел на шампион примерно някой си вид бош не ги земай щото то и леглото може да не е плоско ами конусовидно. Абе най добре виж с кви си и сложи пак такива щото и керамиките ако не са от същите материали може да не пали или да прекъсва. Поне скоро изчетох един каталог за свещи, че ги продавам и знам - долу горе за 6 до 9 лв. цена на бройка може да се приготвиш психически.
          Прикачени файлове
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

колегата hit-ko хвали много Golden Lodge 2HLDRпроизводство са на Magneti Marelliпо 8 лева сано за газ не знам дали са подходящиаз съм на бензин и колата работи идеално
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
              колегата hit-ko хвали много Golden Lodge 2HLDRпроизводство са на Magneti Marelliпо 8 лева сано за газ не знам дали са подходящиаз съм на бензин и колата работи идеално
              газ бензин няма знчение , свещите са едни за съответния мотор
              TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
              UNO 1.0 FIRE

Коментар

Е да,но казват че със сребърен електрод били точно за газ. Обаче бързо се износват!
                Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.

Коментар

alex12 написа:
                  Е да,но казват че със сребърен електрод били точно за газ. Обаче бързо се износват!
                  е да, търговси трик и човека веднага си купува щото са специално като за него/за газ/
                  TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                  UNO 1.0 FIRE

Коментар

Не е търговски трик!Газаджиите ги препоръяват,а има и разлика в топлинното число.Аз съм с платинени 4 електродни и съм много доволен.Важното е да са оригинални!
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                    X