Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo гори 900 гр. масло на 10 000км

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има хубави синтетики 10w50 и 10w60, които според мен ще ти свършат най-много работа.Както Emzo каза...грехота е да се кара с минерално!
    Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
    Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
    FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
    Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Re: Stilo гори 900 гр. масло на 10 000км

Danchojn написа:
      1. Винаги пълната синтетика или синтетика е по-добре от полусинтетика и ли минерално. ....
      Каква е разликата между синтетиката и полу синтетиката в твоя пост?
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Добре де колеги, как така с лека ръка си сменяте работните вискозитети на маслото??? Това е недопустимо. Това че не го харчи, изобщо не означава , че защитава двигателя по-добре.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

BO написа:
          Danchojn написа:
          1. Винаги пълната синтетика или синтетика е по-добре от полусинтетика и ли минерално. ....
          Маслата са няколко класа.1. Минерално2. Полусинтетика(тук имаме еднобазова, двубазова, трибазова)3. Синтетика4. Пълна синтетикаРазличават се, но не може да се обяснат разликите с едно изречение. Масово се наричат синтетични масла някои от група 3 и те вообще са далече от качествата на пълните синтетики. Различават се по табличните параметри, но пазара ни е залят с такива, които откровенно си заблуждават крайния потребител.

Коментар

хайде почнаха се приказки казани от квартали майсториколата като била над 100 000 да се кара с 10-40над 200 000 с 15-40това са пълни глупости, казани от хора които си нямат представа какво означават тези цифримаслото е с вискозитет 5, 10, респективно 15 при отрицателни температури и то само в първите 1-2 минути след запалванеслед това разлика в гъстотата няма
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Прав е Sev! При мен служебната още се кара с 5w30 и не го пипа. На 150 000хил е. Работи като нова.
              Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
              Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
              FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
              Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

От ръководството на Стило дават:Selenia K.Synthetic-based oil, grade SAE 5W-40, that passFIAT 9.55535-M2 specification.Дали да опитам с него или тъй като двигателя не е нов и действително има съсипани гумички и т.н. ще стане още по-зле?Или може би Liqui Moly 5w40?Вече тотално се раздвоумих.. търсил съм Selenia във Враца и така и не намерих никъдеА каква е тази спецификация- FIAT 9.55535-M2 specification?Може би ми трябва масло отговарящо точно на тези номерца и да не е и менте... в богатия избор във ВрацаМай човек да си смени маслото си е сериозна и трудна задача

Коментар

http://www.flitalia.it/en/fl/manuale/en/omot_0201.htm

Коментар

joro87 написа:
                    От ръководството на Стило дават:Selenia K.Synthetic-based oil, grade SAE 5W-40, that passFIAT 9.55535-M2 specification.Дали да опитам с него или тъй като двигателя не е нов и действително има съсипани гумички и т.н. ще стане още по-зле?Или може би Liqui Moly 5w40?Вече тотално се раздвоумих.. търсил съм Selenia във Враца и така и не намерих никъдеА каква е тази спецификация- FIAT 9.55535-M2 specification?Може би ми трябва масло отговарящо точно на тези номерца и да не е и менте... в богатия избор във ВрацаМай човек да си смени маслото си е сериозна и трудна задача
                    търсиш масло 5W-40отзад на кутията да пише ACEA A3/B3, друго не гледаш...каквото и да вземеш (естествено ако си сигурен в произхода) няма да сгрешиша дали ще спре да го гори - един господ знае900 мл на 10 000 км е нормално...количеството от минимум до максимум на щеката е около литър

Коментар

Ами това например:http://www.rexol.net/масла-elf-evolu...w40-4lКато пише а3/в4 означава ли че става т.е. че препокрива а3/в3 и е още по-добро... и според вас този магазин надежден ли еИли по-добре това:http://www.rexol.net/масла-mobil-super-3000-5w40-4l

Коментар

Danchojn написа:
                        BO написа:
                        Danchojn написа:
                        Маслата са няколко класа.1. Минерално2. Полусинтетика(тук имаме еднобазова, двубазова, трибазова)3. Синтетика4. Пълна синтетикаРазличават се, но не може да се обяснат разликите с едно изречение. Масово се наричат синтетични масла някои от група 3 и те вообще са далече от качествата на пълните синтетики. Различават се по табличните параметри, но пазара ни е залят с такива, които откровенно си заблуждават крайния потребител.
                        Не е баш така.Имаш 3 групи, според съставките.Имаш два вида съставки - минерални и синтетични.Мисля, че сам може да направиш трите комбинации и да разбереш, че твърденията са погрешни, или не ги си разбрал от някъде от където си чел.joro87, Най-накрая си отвори книжката да прочетеш какво пише вътре. Там пише нещо и такова използвай, не е много трудно.Сев ти обясни, взимаш масло, което е 5-40 и сипваш, а това, че си намерил Б4 вместо Б3 още по-добре за теб,Също така синтетичните масла (обикновено с по-нисък "зимен" вискозитет) имат синтетични добавки и против изгарянето му. Дефакто едно масло 0в-40 може да не се гори а да речем 15в-40 минералка може да си наливаш заедно с бензина.Общо взето върлува един огромен мит за "тънкото" масло от който скоро няма да се отървем.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                          Не е баш така.Имаш 3 групи, според съставките.Имаш два вида съставки - минерални и синтетични.Мисля, че сам може да направиш трите комбинации и да разбереш, че твърденията са погрешни, или не ги си разбрал от някъде от където си чел.
                          Не разбирам, кое не баш така. - Непрекъснато срещам масла от група 3, които се наричат синтетични и това е законно. Слага се определен процент минерална база и пак маслото се нарича синтетично. Ето копирано от документа. o Companies also use their own marketing phrases:

Коментар

Не знам дали ще успея днес, ако не утре отивам и взимам и по натам ще ви пища за резултата с разхода... в случай че ви интересува. Ноо ако почне да гори 2л. ще мисля или за ремонт или за 15W40

Коментар

Иначе BO за книжката знам какво пише ноо където ходих все ми викаха 10В40 че не е нова... 5 е за новите коли...така ми казваха тия дето сменят маслатаИ аз на пук ще пробвам да и сипя пък по каталог да видим кво ще станеБлагодаря за изчерпателните мнения на всички!

Коментар

2 литра са много900 милилитра се приема за нормалноно в никакъв случай 15-40 :D

Коментар

Working...
                                X