Проблема е следния - преди време си позапалих накладките и оня ден ги смених.Известно време спираше добре (вчера и днес) и сега започна да не иска да поспирва.Исках да попитам дали са калпави накладките или съм си прецакал спирачната течност? Накладките са Simer и много време съм карал с такива и бях доста доволен.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смених накладките ама пак не ще да спира както спираше
Collapse
X
-
Абе и аз забелязах такъв момент след смяна на накладките. Преди на старите като "чукна" лекичко и усещах как хващат. Сега на същото положение имам чувството, че колелетата продължават да се въртят. Аз това го отдавам на сработване на новите накладки. Макар, че с моите сигурно минах вече към 200 км не ги усещам като старите. Явно трябва да "падне първия слой" та тогава да се сработят. Само, че колко ще трае това трябва да каже някой с повече опит. Между другото опитвах различни начини на спиране и рязко и плавно и каране продължително време с натисната спирачка, ама май тези 200км само градско не са достатъчни. Не знамFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
-
brat_John написа:Абе и аз забелязах такъв момент след смяна на накладките. Преди на старите като "чукна" лекичко и усещах как хващат. Сега на същото положение имам чувството, че колелетата продължават да се въртят. Аз това го отдавам на сработване на новите накладки. Макар, че с моите сигурно минах вече към 200 км не ги усещам като старите. Явно трябва да "падне първия слой" та тогава да се сработят. Само, че колко ще трае това трябва да каже някой с повече опит. Между другото опитвах различни начини на спиране и рязко и плавно и каране продължително време с натисната спирачка, ама май тези 200км само градско не са достатъчни. Не знамTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:brat_John написа:Абе и аз забелязах такъв момент след смяна на накладките. Преди на старите като "чукна" лекичко и усещах как хващат. Сега на същото положение имам чувството, че колелетата продължават да се въртят. Аз това го отдавам на сработване на новите накладки. Макар, че с моите сигурно минах вече към 200 км не ги усещам като старите. Явно трябва да "падне първия слой" та тогава да се сработят. Само, че колко ще трае това трябва да каже някой с повече опит. Между другото опитвах различни начини на спиране и рязко и плавно и каране продължително време с натисната спирачка, ама май тези 200км само градско не са достатъчни. Не знам
Коментар
-
zfa159 написа:след като ги сложих първите няколко килмоетра не искаше да спира както трябва ама след това си стана както беше преди и сега след около 200-300км пак си стана като с предишните.Странно.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Дисковете смених като правих предницата (преди около 1000км и повече).Сега гледам че вече са заформили съвсем леко доловимо ръбче (предполагам защото след като подпалих накладките карах с тях поне още 300-400км и натисках повече за да спира добре).Все повече се съмнявам в спирачната течност защото не съм я сменял откакто имам колата а и сигурно италианците не са я сменяли.Може да е завряла и да е заминала.При този малък двигател на това купе спирането със скоростите е почти смехотворно защото двигателя се развърта на звездни обороти а забавянето е нищожно и си трябжа яко натискане по педалите.Особено пък софииско ако бързам повече.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
zfa159 написа:Все повече се съмнявам в спирачната течност защото не съм я сменял откакто имам колата а и сигурно италианците не са я сменяли.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Ами сега станаха много неща за сменяне ама и до нея ще стигна.За момента съм настъпил да сменя единия маншон на карето че е скъсан,след него са накрайниците на рейката,после съединителя и в близкото бъдеще може да се занимая със спирачната течност.Благодаря!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар