Привет,случи ми се да попадна на едно предване, в което ставаше дума за поставяне на компресор на обикновен двигател. Мнението на специалистите според предаването е, че просто се поставя компресора и двигателя е готов за каране. От многобройните тунинг проекти в тунинг секцията знам, че при поставяне на турбо (charger) трябва да се разреди компресията на двигателя както и една камара допълнителни подобрения. Същото ли е положението при компресорите или предаването нарочно подвежда казвайки, че не се правят никакви промени по стоковия двигател (естествено смяната на инжекторите е задължителна)? Досега не съм срещал проект с поставянето на компресор (само такива отнасящи се за турбо), та затова ми е интересно да питам. Иначе в Дания има фирма, която произвежда компресори и във фирмената им таблица е включено Фиат Пунто, което е 1,4 и от 95 коня се превръща в 145.Надявам се да се включат хора с повече познания от мен.Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно компресор (supercharger)
Collapse
X
-
Re: Въпрос относно компресор (supercharger)
dvoinikat написа:Привет,случи ми се да попадна на едно предване, в което ставаше дума за поставяне на компресор на обикновен двигател. Мнението на специалистите според предаването е, че просто се поставя компресора и двигателя е готов за каране. От многобройните тунинг проекти в тунинг секцията знам, че при поставяне на турбо (charger) трябва да се разреди компресията на двигателя както и една камара допълнителни подобрения. Същото ли е положението при компресорите или предаването нарочно подвежда казвайки, че не се правят никакви промени по стоковия двигател (естествено смяната на инжекторите е задължителна)? Досега не съм срещал проект с поставянето на компресор (само такива отнасящи се за турбо), та затова ми е интересно да питам. Иначе в Дания има фирма, която произвежда компресори и във фирмената им таблица е включено Фиат Пунто, което е 1,4 и от 95 коня се превръща в 145.Надявам се да се включат хора с повече познания от мен.Поздрави
Реклама
Collapse
Коментар